בשבוע שעבר הקיפוד היה הרפתקני, ורכש שלושה קישואים.
הסלט הזה נולד אחרי שהכנתי בהתלהבות שניים מהם להוספה למוקפץ, ואז קיפוד הציץ לו מאחורי כתפי ואמר "אבל לא כל כך הרבה! אני הרפתקן, אבל לא פזיז!" או משהו מעין זה.
ומה אעשה בקישוא הנותר החתוך? טעמתי. "הממ", חשבתי לעצמי. "זה יותר טוב מכמה מהמלפפונים שאכלתי השנה".
אז ערבבתי אותו, ככה טרי, עם קצת שום קצוץ ומיץ לימון בשפע וקצת מלח. יצא אחלה, והיום שחזרתי לכבוד מנצ'יז הלימודים האימתני, עם הקישוא הנותר.
כך תכינו סלט קישוא:
1. לוקחים קישוא. טרי. רוחצים היטב. חותכים לאורך, ואז לרוחב (פעם אחת או כמה פעמים, תלוי איזו צורת חיתוך בא לכם), ואז לרצועות. יוצא קישוא חתוך לסלט. שמים בקערה.
2. מוסיפים משהו חריף - בפעם הראשונה זה היה קצת שום. הפעם קצצתי במקומו בצל ירוק אחד. לא הייתי משתמשת ב, נניח, טבסקו, כי הצבע הירקרק הרענן הוא חלק מהכיף.
3. מוסיפים מיץ מאיזה חצי לימון.
4. מוסיפים מלח לפי הטעם.
5. מערבבים הכל יחד, ונהנים מהסלט המרענן!
קיפוד לא אוהב ("אני יודע שאני אוכל משהו שלא אמור להיות אוכל"), אבל אני כן, ויש בדעתי לחזור על הקונספט בעתיד.
אומ נומ נום.