Jul 28, 2014 21:21
:המרכיבים לכ-20 יחידות
1 כוס אורז
1 שן שום , כתושה
1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים
1 כף שמן זית
1/2כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור, גרוס טרי
2-3 כפות גדושות קמח חומוס
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
:אופן ההכנה
מכינים את הפלאפל: מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את האורז עם מלח ופלפל, מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה. מסירים מהאש ומשאירים מכוסה ל-5 דקות נוספות.
טוחנים אורז ,שום, גרגירי חומוס, קמח חומוס ופטרוזיליה במעבד מזון עד לקבלת מחית אחידה או מועכים היטב במזלג. מתקנים תיבול במידת הצורך ויוצרים כדורים עגולים. מסדרים על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 במשך 5-7 דקות, עד להזהבה.
מגישים בחצי פיתה עם סלט ירקות קצוץ וטחינה ירוקה.
טחינה ירוקה
:המרכיבים
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים
1 שן שום כתושה או קצוצה דק
מיץ מ-1 לימון
1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק מאד
1/4 כפית מלח
פלפל שחור - לפי הטעם
:אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת טחינה במרקם אחיד. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למקרר עד לשימוש.
Кулинария