ala nak buang tahi prawn tu belah skit kat blkg udang tu keluarkan mcm tali werna hitam...kalu nakbuang kulit dia lak...picit kat area ekor jgn samapi putus...senang nak tarik keluar kulit dia but butter prawn tak yah buang kulit hehehhe...aikk masak utk sapa tu...
xkena buang kulit yg tricky tu.. sbb ada kulit susah nak belah belakang udang huhu.. xde ke cara senang utk buang tanpa guna pisau? hahaha muzukashi demo ganbarimasu! =DD
ada...tak yah buang langsung....ada org tak buang pun....takpe tahi dia tak busuk hahahha...tp kalu nak buang jugak pisau mesti tajam guna tapak tangan tindih udang tu lepas tu belah belakang udang...anyway google...nanti ada gambar camne nak buang....
x buang langsung? HOHOHO.. no way man.. walaupun x busuk tp teringat2 tahi ikan dalam aquarium, sama cam tahi udang tu. YIKES! rasanya saya nak buang separuh kulit kat bhgn blkg tu, pastu tarik senang je kan. kalau x jadi, ada jugak org masak butter prawn guna udang bogel nanti. hehe
Comments 7
(The comment has been removed)
Reply
Reply
muzukashi demo ganbarimasu! =DD
Reply
Reply
rasanya saya nak buang separuh kulit kat bhgn blkg tu, pastu tarik senang je kan. kalau x jadi, ada jugak org masak butter prawn guna udang bogel nanti. hehe
ne chan dah dpt ke dl color? ari tu x dpt kan..
Reply
Reply
http://mykitchen.cookingmomster.com/?p=38
tp bila aku buat x jadi!! ;__; cuba ko test plak :P
Reply
Leave a comment