Пунч і комарі

Sep 26, 2010 03:16

Сьогодні зварила пунч і вньому втопився комар. Може хоч цієї ночі буде від них спокій...

Рецепт на комариний пунч 1/2 л. води змішати з 1/2 л. червного вина, дати на вогонь і почекати поки консистенція підігріється. Добавити спеції: імбирь, коріандр, гвоздику, корицю, ваніль і чорний чай (можна також шкірку від лимону і апельсину, якщо є в наявності. Почекати поки все налугується і сцідити через друшлак. Потім ще трішки потримати на вогні і в цей момент домішати ром або коньяк чи улюблену горілку (те що є в наявності), розмішати з цукром і лимонним сиропом.
Подавати в гарячих горнятах.

Як не дивно пунч прийшов до нас не з далекої Англії), а з далекої Індії. Його індійське імя "Панча"(пять) означає що він приготовлявся (якщо не враховувати спецій і фруктів, що в Індії, мабуть, саму собою розуміюче) з пяти інгрідієнтів: води, вина, cпиртного, чаю і цукру.

чайок

Previous post Next post
Up