Шукаю кулінарний форум чи сайт

Apr 20, 2014 18:08

де можна поставити уточнюючі запитання по рецептах.
Наразі маю запитання по рецепту, як солити оселедець в домашніх умовах. Я все зробив по рецепту, але через добу розсол набув якогось бурого кольору (оселедець пустив трошки крові, зрозуміло). Це так і треба - чи потрібно тепер поміняти розсол?
Дякую

Leave a comment

Comments 9

prema_da April 20 2014, 17:31:21 UTC
не треба міняти

Reply

nikitanik April 20 2014, 19:53:04 UTC
Дуже дякую!

Reply


lolaguna April 20 2014, 17:50:45 UTC
це нормально, нічого не треба міняти
а ще раджу спробувати сухий посол :)

Reply

nikitanik April 20 2014, 19:58:08 UTC
Дякую! гора з пліч. Тут, у Франції, не буває у продажу солоного оселедця (є копчений). Натомість продають чудові свіжі неморожені оселедці, причому даром роздають (десь по 3, максимум 4 євро кг, найдешевша риба практично). От і спробував сам засолити. Подивимось, що з цього вийде)

А що, сухий посол краще?

Reply

lolaguna April 20 2014, 20:25:33 UTC
особисто мені сухий посол більше подобається
крупна сіль, трохи цукру... я ще додаю прянощів (гвоздика, мускатний горіх, душистий перець) - видаляю нутрощі, обсипаю сіллю, завертаю у тканину (можна в папір) і в холодильник, наступного дня можна їсти
свіжу рибу взагалі через три-чотирі години можна їсти, якщо розібрати на філе... тут я вам просто заздрю)))

Reply

nikitanik April 20 2014, 20:44:14 UTC
Так, любителям риби тут роздолля - вибір величезний. Особливо популярно смажити рибу на барбекю, найчастіше - дораду, але вона досить дорога. А я скучив за звичайним оселедцем - таким, як з магазину, з бочки (чи принаймні з банки). Такого тут не існує.
А як, на Вашу думку, можна свіжий (несолоний) оселедець посмажити на барбекю (чи на пательні)? Чому цього зазвичай не роблять - смак не гарний чи що?

Reply


Leave a comment

Up