(no subject)

Feb 04, 2007 16:26

C Рождества намереваюсь поделиться освоенным рецептом английского напитка под названием

Egg-nog
Fresh Eggs
(separated into yolks/whites) 4
Sugar
(divided into 2 equal parts) 1/2 cup(1/4c, 1/4c)
White Rum (dark works) 1/2 cup
Milk (Whole or 2%) 1 1/2 cups
Whiskey (Bourbon or Canadian) 1 1/2 cups
(у меня был Clan McGregor -
пожаловаться не могу)
Heavy/Whipping Cream
(divided into 2 equal parts) 1 cup (1/2c, 1/2c)
Ground Nutmeg
(strongly recommended) Enough to sprinkle on servings.

Поскольку я не употребляю ром, то все его количество смело заменила молоком. Потом мне показалось, что виски в рецепте тоже многовато, и половину его количества я тоже заменила молоком, на мой скромный вкус оказалось в самый раз.
И еще, это так называемый plain рецепт, а туда еще можно добавлять корицу, ваниль, гвоздику, кардамон, шафран...

1. Separate eggs into yolks and whites in separate bowls.
2. Beat egg-yolks with 1/2 of sugar, set aside.
3. Beat egg-whites until stiff, then mix in other 1/2 of sugar.
4. Pour the yolks into the whites and mix together slowly.
5. Stir in rum slowly.
6. Stir in milk slowly.
7. Stir in whiskey slowly.
8. Stir in 1/2 of cream slowly.
9. Whip rest (1/2) of cream and fold in carefully.
10. Serve at room temperature by ladling the eggnog into cups and sprinkle nutmeg on the top. Try to get some of the foam and some of the liquid (if not fully mixed) in each cup.

Выход - примерно три большие кружки.
Вкуснотища неописуемая :)

И на очереди -

To make Buttered Beere.
Take three pintes of Beere, put five yolkes of Egges to it, straine them
together, and set it in a pewter pot to the fyre, and put to it halfe a
pound of Sugar, one penniworth of Nutmegs beaten, one penniworth of Cloves
beaten, and a halfepenniworth of Ginger beaten, and when it is all in, take
another pewter pot and brewe them together, and set it to the fire againe,
and when it is readie to boyle, take it from the fire, and put a dish of
sweet butter into it, and brewe them together out of one pot into an other.

Мне было лень переводить рецепты, тем более что большинство друзей неплохо владеет английским, но если кто-то очень заинтересован, но испытывает трудности - помогу :)

cooking, reenactment

Previous post Next post
Up