Продовження дегустування домашнього пива Stout та розрахунки щільності і вмісту алкоголю

May 25, 2015 22:03

У суботу приходили друзі дегустувати пиво, та й була моя "відповідь" на попередню нашу дегустацію вина яке зробили польські друзі. Тоді про 7 чи 8 пляшок вина на 4-рьох )))
  Отже спожили ми у суботу 8л. пива на 4-рьох, скажу що відчуття оп’яніння не було. На наступний день зайнявся питання чому так і яка міцність пива ( Read more... )

плато, щільність, пиво, beer

Leave a comment

Comments 4

noddeat May 25 2015, 21:23:10 UTC
а яка система ліпша, «на око»?

Щодо оп’яніння, там же ше залежно, як швидко ви його пили. 4.5%, 2л протягом 2х годин, то і не повинно бути оп’яніння...

Reply

film35mm May 25 2015, 21:47:31 UTC
Ну я досить швидко п'ю пиво, перші 0,5 як в суху землю, другу також не відтягую. Вже після цього б відчув що щось "вдарило" в голову. Сьогодні порахував і виявилось лише 2% ну і все стало на свої місця )))
Обидві системи однаково точні, я перевіряв. Для мене швидша англійська, бо можу міряти гідрометром, а щоб вимірювати в європейській системі то треба додатково переводити з англійської.
Ось для визначення вмісту спирту швидка ось ця методика: міряємо готове пиво гідрометром, беремо з числа дві останні цифри і ділимо на 10. Наприклад якщо пиво мало щільність 1045 то вміст алкоголю буде 4,5%. Дуже просто.

Reply

film35mm May 26 2015, 09:06:50 UTC
Поправив трохи свій запис бо знайшов помилку. Найточніший метод визначення вмісту алкоголю - це різниця між початковою щільністю і кінцевою.

Reply

noddeat May 26 2015, 21:36:53 UTC
угу, почитав: у німецькій системі (вона ж європейська) 2.5 плато - це кінцева щільність, типова для варіння, але може вар’юватися.

Reply


Leave a comment

Up