Sveika mityba - tikrai ne rafinuotame aliejuje skrudintos bulvytės fri

Jan 21, 2010 16:52


Vakar Toastmasters sakiau kalbą apie sveiką mitybą. Dar nežinojau, kad šiandien lrytas.lt pasirodys toks straipsnis:

http://www.lrytas.lt/-12640705251262875286-vokie%C4%8Di%C5%B3-mokslininkas-griauna-sveikos-mitybos-mitus.htm

Perskaičiau ir mokslininku nepasipiktinau. Tačiau kolegės (te ji man atleidžia) darbas pasirodė ganėtinai vienpusiškas. Radau ( Read more... )

Leave a comment

Comments 24

gedas January 21 2010, 15:45:30 UTC
na taip, susidarė įspūdis, kad tiesiog parankiotos "stipresnės" mintys be konteksto.

Beje, dėl aliejaus - stropiai seku, kuriuos produktus ir iš kurių šalių ten baudžia už viršytus pesticidų ir kt nuodo kiekius. Neseniai buvo skelbta staistika- į rizikos grupę, deja, pateko mano mėgstamas nerafinuotas ukrainietiškas saulėgražų aliejus.
Gal kas žino kur nerafinuoto saulėgražinio neukrainietiško būtų galima gaut? Už nelabai baisią kainą, žinoma.

Reply

gaivenyte January 21 2010, 20:04:38 UTC
ka tik ziurejau alieju parduotuvej.

nerafinuotas saulegrazu "Obeliu" - apie pusseptinto lito.

Reply

gedas January 21 2010, 20:20:27 UTC
che,"Obelių" nerafinuotasis būtent ir yra tas ukrainietiškas kurį minėjau, ne į pavadinimą, o į gamintoją reikia žiūrėti..;)
"Obelių" aliejus jau seniai gaminamas nebe Obeliuose.

Reply

gaivenyte January 22 2010, 05:40:36 UTC
O, čia geras.

Netgi tema, sakyčiau :)

Kur ta info apie to aliejaus žalą?

Buvo man keista, kad jis toks pigus.

Reply


anaiptol January 21 2010, 17:05:12 UTC
čia apskritai apie. vienas labiausiai mane nervinančių dalykų sveiko maisto propaguotojų atžvilgiu - kad jie labai sveikai geria ir dūmija:D
fariziejystė, kaip sakoma, kaip ant delno.

einu valgyt bandelių su lašinukais.

Reply

yshtabi January 21 2010, 19:56:00 UTC
tikrai taip, man visada labai patinka, kai rimtu veidu kalba - oi, E dešroje, oi, kancerogenai vištos odelėje, nitratai salotose iš maximos, maistą perku tik ekologiškiausiame turgelyje su ekologiškiausiais produktais ir - gal parūkom :D

Reply

gaivenyte January 21 2010, 20:09:47 UTC
Paskutinė cigaretė - sekmadienį, priešpaskutinė - dar prieš savaitę šeštadienį. Šitoj vietoj didžiuojuosi savim, nes prieš pusmetį dar buvo didelis pasiekimas surūkyt TIK dvi cigaretes per dieną.

Suprask tuos vargšus rūkorius - daugelis jų nori mest, bet paprasčiausiai neįstengia, turi per mažai valios, o metus rūkyt dar ir prasideda šiokios tokios nemalonios sveikatos negerovės, nes organizmas jau pripratęs prie nuodų (ir pati patyriau, ir iš kitų girdėjau).
Jei rūpinasi maistu, tai tada gal kada nors mes ir rūkyti. Kitas dalykas, jei tokie ima aiškint kitiems - oj, kokie jūs idiotai, kad valgot tą ar aną (prsipažįstu čia esanti kalta, kartais pradedu :)

Reply

yshtabi January 21 2010, 20:16:16 UTC
svarbiausia, kad turi ką valgyt, kai pagalvoji.

Reply


"nevalgai E?..gal ruošiesi gyventi amžinai?" (c) zeppelinus January 21 2010, 18:33:22 UTC

"...anksčiau analizavo rinkas Laisvosios rinkos institute, o dabar analizuoja visokias sveiko maisto ypatybes, nes yra "Sveikų produktų" akcininkė"

- khhm, pašnekovės kompetencijos lygis ir motyvacija kaip ir aiški....:)

Reply

Re: "nevalgai E?..gal ruošiesi gyventi amžinai?" (c) gaivenyte January 21 2010, 20:10:57 UTC
Mėgėjai kartais būna kompetentingesni už specialistus, jei kalbame apie kompetenciją gyventi, o kurti teorijas.

Reply

Re:...Mėgėjai kartais būna kompetentingesni už specialistus zeppelinus January 21 2010, 20:44:00 UTC
Būna, kas be ko.

Bet šiuo atveju, turint omenyje, kad ta sveikų produktų mėgėja dar ir tiesiogiai suinteresuota tų produktų pardavimais, vaizdelis gaunasi kiek kitoks.

Jei būčiau bent kiek įtaresnis, sakyčiau, kad labai panašus į product placement ar kaip ten tokie triukai vadinasi?

Nors tokia jau pas mus tradicija, kad "nepriklausomas TV apžvalgas" apie XXX markės automobilius daro patys XXX dileriai Lietuvoje.

Reply

Re:...Mėgėjai kartais būna kompetentingesni už specialistus gaivenyte January 22 2010, 05:38:58 UTC
Pala- rask tu man kokį nors žmogų, kuris nėra niekuo suinteresuotas?

Mokslininkas niekuo nesuinteresuotas? Jis labiau suinteresuotas, nes jo pajamų šaltinis - JO teorija, o ne daugybė teorijų, kurios neprieštarauja galimybei parduoti kokius nors su sveikata susijusius produktus.

Lietuvių požiūris į verslą kažkoks nesveikas - jei verslininkas, vadinasi, jis nori tave apgauti šnekėdamas, nes nori parduoti.
Bet gal pagalvokim iš kitos perspektyvos - gal žmogus būtent ir kūrė tą verslą dėl to, kad tuo gyvenime domėjosi ir tas jam svarbu.

Kitose šalyse verslas yra tai, kuo žmogus gyvena, o pas mus - tik būdas užsikalt pinigus.
Tai kvaila.

Dėl to lietuviško įtarumo ir kilo diskusija - minėt ar neminėt įmonės pavadinimą. Aš buvau už tai, kad neminėti. Bet redaktorius labai teisingai pasakė - jei pasikalbinai, tai kokia prasmė yra tai slėpti nuo skaitytojų.

Reply


kamanesduzgia January 22 2010, 12:58:41 UTC
Hmm. "Keptos bulvės, kukuliai, dešrelės ir truputis salotų - tai geras maistas. Galų gale, nuo seno kultūra labiausiai klestėjo ten, kur buvo daug lengvai virškinamo maisto ir kur buvo įvaldytos maisto perdirbimo technologijos." Bulvės, kukuliai, dešrelės - lengvai virškinamas maistas? Ir kodėl TRUPUTIS salotų? Kodėl ne daug salotų ir truputis keptų bulvių? :)

"Lęšiuose yra 77 proc. vandens, netgi dešrelėje jo yra apie 60 proc. " - tai kas , kad dešrelėj yra vandens. Tegul geriau pasižiūri, ar yra ten MĖSOS.

O visas straipsnis labai į vieną pusę. ir atrodo lyg kokia "sąmokslo teorija" prieš sveiką maistą, t.y. prieš tą, kurį bent jau aš laikau sveiku. Kad ir tas pačias kruopas.

Reply

gaivenyte January 22 2010, 20:04:48 UTC
Tai zurnaliste isrinko tai, kas jai buvo idomu :)

Bet del bulviu ir mesu - siandien kalbinausi as irgi pasnekova apie sveika maista, tai jis irgi sneka panasiai.
ka as zinau...
as pati kuo toliau, tuo maziau net zuvies noriu, nors dar jauciu pareiga suvalgyt nors gabala zuvienos per savaite.

Reply


Leave a comment

Up