Netgi lašišą valgyt nesveika

Mar 14, 2010 15:43

Visi juk sako, kad lašiša - tai jau tikrai sveika.

"Industrial salmon operations use a number of other chemicals to raise marketable fish. All of these pose known and potential risks to human health. These substances include oxytetracycline, an antibiotic that may lead to antibiotic resistance. Similar to the controversial use of antibiotics by the ( Read more... )

Leave a comment

Comments 28

madama_volpe March 14 2010, 15:37:21 UTC
Spėju, kad šiuo atveju - jau nebe tikėjimo, o faktų, kaip ir pramoniniu būdu auginta vištiena.
Man ramu, lašiša yra kažkur toje pat meniu eilutėj, kaip ir čipsai ar saldumynai.

Reply


snegole March 14 2010, 15:54:42 UTC
ooch, šita info jau tikrai porą metų vaikšto, ir tikrai jau tiek pat laiko nebekyla ranka lašišą pirkt... nebent kas pusmetį kur nors netyčia kokioj vakaruškoj lašišos kas pasiūlo

Reply

madama_volpe March 14 2010, 16:08:25 UTC
Vaikšto, vaikšto, ir rekomenduojama pirkti laukinę - t.y, sugautą žuvį.

Reply

gaivenyte March 14 2010, 18:20:51 UTC
Nu va matai - o aš, kvailele, visų baisybių ir nežinojau. Na, daugmaž primesdavau, jog šeria kažkuo tas žuvis, bet vis tiek atrodė gana sveikas dalykas.

Reply


anaiptol March 14 2010, 19:45:38 UTC
o norvegai Čilės fiorduose augina lašišas tol, kol fiordai apmiršta nuo jų atliekų, tada kraustosi toliau, į švarius vandenis... et, kaip tik nerandu to NG;/

Reply

gaivenyte March 14 2010, 19:48:21 UTC
Būtų smagu, jei mesteltum linką.

Galvoju, kad parašyt jau bręsta laikas apie žuvieną.

Nes lietuviškame internete apie nesveikas lašišas šis tas yra,, bet labai minimaliai.

Reply

anaiptol March 14 2010, 20:04:27 UTC
http://ngm.nationalgeographic.com/2010/02/patagonia/stenzel-photography

radau internete tik nuotraukas iš to str., trumpi aprašymai ten yra. aišku, turint laiko, gal galima kokiuose nors piratinuose psl. išžvejoti ir visą tekstą.

jei nepamiršiu, kai rasiu, paklausiu. ar dar reikia, kaip nors papirataučiau. bet tai nebus greitai...

Reply

gaivenyte March 15 2010, 07:49:00 UTC
Lietuviškai yra? Nusipirksiu.

Reply


rokiskis March 14 2010, 20:14:54 UTC
BTW, Ginta, dioksinus paminėjai. Apie tuos paieškok - ten tai išvis tobulas nuodas. Įtarimai apie juos sklando visur, o pavojingos dozės - tokios mažos, kad su įprastais prietaisais neįmanoma aptikt.

Čia geras klausimas gautųsi bet kuriam gamintojui: "ar jūsų maiste yra dioksinų? Kaip įrodysite, kad nėra?" Ir niekas vienareikšmio atsakymo negalės duoti (nebent atvirai meluotų) - vat kas žiauru. Laboratorijos paprastai duoda patikimą atsakymą tik jei dioksinų yra, o jei nėra - teigia, ne kad nėra, o kad nerado.

Štai čia jau ir prasideda rimti tikėjimo reikalai.

Reply

gaivenyte March 15 2010, 07:47:56 UTC
Smagiai.

Bet aš mieliau ne pati ieškočiau tų dalykų, bet rasčiau normalų mokslininką, kuris apie tai galėčiau kompetentingai pašnekėt.

Va, ir neįsivaizduoju, kas čia galėtų būti - chemikas? Bet tie, kurie susiję su maistu, nekalbės apie tokius dalykus, nes jiems juk iš kažko gyvent reikia.
Medikai?
Man jau nusibodo visuomet kalbint tą pačią profesorę J.Tutkuvienę.

Reply

rokiskis March 15 2010, 12:29:14 UTC
Ko gero, koks nors organinis chemikas. Medikai, ko gero, mažiau žino, nors kokio nors onkologo gal ir verta paklaust - dioksinas vienas žinomiausių kancarogenų. Kiek girdėjau (nežinau, ar tiesa), Lietuvoje berods gal tik viena laboratorija tėra, kuri gali nustatinėt pavojingas dioksinų dozes, nes masės spektrometrai, kurie leidžia aptikti šiuos - klaikiai brangūs, o testai jais užima irgi baisybę laiko.

Bet pasikartosiu - čia dalykas, kuris jau rimtai balansuoja ant mokslo ir tikėjimo ribos.

Reply


nemunas March 15 2010, 07:50:46 UTC
būtent todėl perkam ir valgom skumbrę - žuvį, kurios neužauginsi. o skonis - kai pasūdai, įdedi pipiro, lauro lapų ir palaikai kiek šaldytuve lašišai nenusileidžia (kalbu apie sūdytą žuvį). beje Vilniaus turguose kg skumbrės kainuoja apie 10 litų, kai prekybcentriuose 20 "at least".

Reply


Leave a comment

Up