(Untitled)

Feb 19, 2013 15:04

Wie wil mij tips/recepten geven over zelf brood bakken? (ik heb dat nog nooit gedaan maar wil het heel graag leren.Heb nog geen broodbakmachine maar recepten voor mét of zonder zijn allebei welkom. Misschien nog leuke tips of variaties met zaden die je lekker vindt)

Leave a comment

Comments 10

mi_er February 19 2013, 14:08:57 UTC
Google no knead bread en dan de variant die staat op t blog simply so good (volgens mij heet ie zo)
Hmmmmmmmmmm en zo simpel!

Reply


therearewords February 19 2013, 14:50:28 UTC
Zelf heb ik honderd jaar geleden eerst bier brood gemaakt. Simpel en lekker, maar wel een beetje nat dus niet echt voor je dagelijkse bammetjes.

Mijn vader maakt elk weekend allerlei broodjes op de bio-manier, zonder E-nummers and so on. Ik kan wel een paar recepten overtikken als je wil, maar dan moet je er wel van uitgaan dat het sneller oud wordt omdat er geen verbeteraar in zit (of het invriezen na het afgekoeld is en ontdooien wanneer nodig).

Reply

sophia001 February 19 2013, 14:56:33 UTC
als je wil? heel graag :)

het liefs bak ik dus zonder machine. + idd ook het plan om het in te vriezen.

Reply

therearewords February 19 2013, 15:06:06 UTC
Bruin/mais/wit? Hij doet ook wel bagels en meer ingewikkelder dingen maar ik stel voor dat je niet te grote stappen neemt. Bij standaard broodjes is het tenslotte vooral een verschil in tarwebloem/volkoren bloem/niet gebleekte bloem.

Ik ben nu nog even aan het werk, geef me vanavond even een schop als herinnering ;)

Reply

sophia001 February 19 2013, 15:13:56 UTC
hihi nee nee beetje easy beginnen inderdaad ;)
bruin brood!

en heel aardig van je. comment vanavond nog een x!

Reply


iwannafreakyou February 19 2013, 17:24:35 UTC
Een tip die ik je wil geven is als je "gewoon brood" wilt maken dat je kneden niet moet onderschatten. Je moet het deeg lang kneden, want dat zorgt ervoor dat je brood mooi rijst en het eindproduct luchtig wordt.

Reply

sophia001 February 19 2013, 20:18:19 UTC
Ja thanks! :) goeie tip!! kan me van vroeger nog herinneren dag ik bij mijn oma altijd mocht overgooien ook met het deeg.

Reply


Leave a comment

Up