Я всегда стараюсь печь на Пасху, но проверенного рецепта у меня нет, каждый раз пробую новый в надежде, что он и будет самым лучшим... Пока не нашла. Если вы печете, поделитесь рецептом, а?
Вита, аз имам рецепта, но за нашите козунаци. Те май се отличават от руските куличи. Тази рецепта не е никак сложна и съм я правила много пъти не само за Великден. Сега ще се опитам да си спомня точното съотношение, но довечера за всеки случай пак ще погледна в тефтера. 1,5 чаена чаша топло мляко разбъркваш с 1 чаша захар до разтопяване, добавяш 125 гр.масло(или маргарин или пък олио + масло) и то се разтопява вътре. Когато сместа поизстине като за заквасяване(да можеш да си държиш пръста спокойно вътре)добавяш 4 разбити яйца. След това добавяш мая колкото 0.5 кибритена кутийка размита с малко вода( не я чакаш да втасва). Това всичкото в тенджера похлупваш и завиваш за 8-12 часа. То не си увеличава обема( не се притеснявай, че мирише на кисело като го отвиеш). Значи можеш от вечерта да го забъркаш. На сутринта добавяш около 1 кг брашно като го сипваш по малко и бъркаш с лъжица и после омесваш, ванилия. Месиш както хляба. Втасва на топло около 2 часа -ти си знаеш, докато 2 пъти си увеличи обема. Върху намазана с олио мушама или
( ... )
Comments 6
Reply
Reply
http://www.good-cook.ru/tort/tort_200.shtml
http://www.good-cook.ru/tort/tort_136.shtml
Reply
Reply
Reply
Leave a comment