Кто печет куличи?

Apr 04, 2007 13:27

Я всегда стараюсь печь на Пасху, но проверенного рецепта у меня нет, каждый раз пробую новый в надежде, что он и будет самым лучшим... Пока не нашла. Если вы печете, поделитесь рецептом, а?

Leave a comment

Comments 6

senata April 4 2007, 20:42:55 UTC
О! Хотела спросить в точности тоже самое! :)

Reply


irina_anton April 4 2007, 20:55:33 UTC
Я раньше пекла что-то на вроде сдобного теста, но мои все равно практически не едят, так что в этом году, наверное, не буду.

Reply


koshka_23 April 4 2007, 23:15:40 UTC
Если никто ничего лучшего не присоветует, буду делать один из этих рецептов:
http://www.good-cook.ru/tort/tort_200.shtml
http://www.good-cook.ru/tort/tort_136.shtml

Reply


bonita20052005 April 5 2007, 07:00:26 UTC
Вита, аз имам рецепта, но за нашите козунаци. Те май се отличават от руските куличи. Тази рецепта не е никак сложна и съм я правила много пъти не само за Великден. Сега ще се опитам да си спомня точното съотношение, но довечера за всеки случай пак ще погледна в тефтера. 1,5 чаена чаша топло мляко разбъркваш с 1 чаша захар до разтопяване, добавяш 125 гр.масло(или маргарин или пък олио + масло) и то се разтопява вътре. Когато сместа поизстине като за заквасяване(да можеш да си държиш пръста спокойно вътре)добавяш 4 разбити яйца. След това добавяш мая колкото 0.5 кибритена кутийка размита с малко вода( не я чакаш да втасва). Това всичкото в тенджера похлупваш и завиваш за 8-12 часа. То не си увеличава обема( не се притеснявай, че мирише на кисело като го отвиеш). Значи можеш от вечерта да го забъркаш. На сутринта добавяш около 1 кг брашно като го сипваш по малко и бъркаш с лъжица и после омесваш, ванилия. Месиш както хляба. Втасва на топло около 2 часа -ти си знаеш, докато 2 пъти си увеличи обема. Върху намазана с олио мушама или ( ... )

Reply


козунак bonita20052005 April 5 2007, 07:05:03 UTC
Може вместо мократа мая - 1 пак.суха мая. Може да добавиш и настъргана на ситно лимонова кора.

Reply


Leave a comment

Up