Marlenka, kolejny raz

Mar 28, 2016 08:24


Read more... )

marlenka

Leave a comment

Comments 2

ext_2030228 March 29 2016, 06:31:09 UTC
Krysiu-fajna instrukcja :) te blaty sa bardzo kruche ? trzeba z nimi jakoś specjalnie postępowac ? przepisu nie znalazłam, pozdrowienia Małgosia akacjowa

Reply

krystyna9 March 29 2016, 07:36:00 UTC
Małgosiu, już wkleiłam link zaraz pod pierwszym zdjęciem. Blaty, dosłownie kilka minut od wyjęcia ich z piekarnika, są bardzo twarde. Tym razem udało mi się wszystkie rozwałkować na rozmiar większej formy tj 24x36. Jakies wystajace brzegi odcięłam tuż po wyjęciu z piekarnika nożem do pizzy. Później próba docięcia może skończyć się odłamaniem kawałków ciasta. Brzegi nie muszą być idealnie równe. Jak zmiekną pod wpływem kremu to wtedy można dociąć

Reply


Leave a comment

Up