In Germany there is tradition to bake cookies during four weekends /Advents/ before Christmas. I baked cookies as presents for my friends.
В Германии традиция печь печенье в течении месяца до Рождества. В френдленты было много рецептов печенья. Все выглядело очень аппетитно. Я пекла печенье для подарков и рождественской вечеринки в институте. Попробовала 3 новых рецепта + 2 рецепта, которые давно пеку. (На фотографии за окном снег)
Vanilla horns | Ванильные полумесяцы
На русском рецепт
тут Ingredients:
300 gr. flour
salt
2 yolk
200 gr. butter
150 gr. ground almond
100 gr. sugar
Dressing:
150 gr. sugar
1 pack. vanilla sugar
30 gr. powdered sugar
Preparation:
1. Mix flour, a bit of salt, yolks, butter, sugar and ground almond together and form a smooth pastry. Make a ball from pastry and put in fridge for 30 min.
2. Warm up the oven to 175C. From pastry form the horns. Bake 20 min.
3. Mix sugar with vanilla sugar. Baked warm horns roll carefully in sugar mixture. Cool down cookies, then strew them with powdered sugar
Filbertines | Фильбертины
Рецепт на русском. Я забыла сделать отдельную фотографию печенья. На этой фотографии они на заднем фоне
I've forgotten to make an image of these copkies. But one can see them on this photo background.
Ingredients:
142 gr. ground hazelnut
192 gr. Flour
113 gr. butter
1/2 tea.sp. baking powder
1/2 tea.sp cardamom
bit of salt
100 gr. sugar
1 egg (size М)
1/2 tea.sp vanilla essence
Preparation:
1. Mix together: sifted flour, 2/3 of ground hazelnut, baking powder, cardamom adn salt .
2. Beat butter with sugar, then add egg and vanilla essence
3. Slowly mix dry ingredients with wet ingredients.
4. Form a ball from pastry and leave in the fridge for one hour, but not longer then 3 hours.
5. Form small balls from pastry, roll them in ground hazelnut and bake 15 min at 170 C
Meringue with chocolate and sesame | Безе с шоколадом и кунжутом
Рецепт на русском Ingredients
200 gr. sesame
3 white of the egg
1 tea sp. lemon juice
150 gr. sugar
75 gr. rubbed dark chocolate
1/2 T.Sp cinnamon
Preparation
1. Fry sesame on dry pan till golden colour, stir occasionally. Cool it down
2. Froth white of the egg with lemon juice. Little by little add sugar, fried sesame and rubbed chocolate.
3. Lay out mixture with tablespoon on baking sheet. Bake 25 min at 150 C. Cool down.
Domino | Домино
Рецепт из немецкой кулинарной книжки
The recipe is from german book "1001 Kekse und andere süsse Verrführungen"
Ингредиенты | Ingredients
225 гр. сливочного масла | gr. butter
140 гр сахар | gr. sugar
1 желток | yolk
2 упаковки ванильного сахара | pack. vanilla sugar
280 гр муки | gr. flour
щепотка соли | bit of salt
1 ч.л. порошка имбиря | tea.sp ginger powder
1 ст.л мелко порезанных апельсиновой цедры | T.Sp. orange-peel
1 ст.л какао | T.Sp cocoa
1 белок (опционально) | white of the egg(optionally)
- Взбить масло с сахаром, постепенно добавить желток и ванильный сахар. Затем вмешать в смесь муку и соль. Хорошо смешать до гладкого теста.
- Разделить тесто на две части. В одну добить имбирь и апельсиновую цедру. В другую часть вмесить какао.
- Из половинок сформировать блоки длиной 15 см, ширина сторон по 5 см.
- Завернуть тесто в пищивую пленку и положить в холодильник на 30-60 мин.
- Замороженные блоки разделить на три части длине. И каждую из сторон разделить еще на три.
(Перед сборкой смазать блоки взбитым белком. Хотя и без белка хорошо все склеивается)
- Чередую цвета собрать 2 блока: 9х9. Туго завернуть в пищевую пленку и опять положить в холодильник на 30-60 минут.
- Нагреть духовку до 190 С. Блоки разрезать как на фотографии внизу. Выложить на лист сохраняя между ними расстояние. Выпекать 12-15. Этого количества хватает примерно на 30-40 печенек или 2 листа.
- После выпечки оставить печенья остывать на 5-10 минут на листе. После этого переложить их на решетку до полного охлаждения
Preparation
-Beat butter and sugar together. Then add yolk and vanilla sugar. Slowly mix the pastry with flour till it becomes smooth.
- Devide pastry into two. In one part add ginger and orange peels. Second half mix with cocoa
-From both part form blocks 15 sm x5 sm x 5 sm
- Put pastry in plastic bag and leave in the fridge fo 30-60 min
-Divide both blocks into 9 pieces. (Optionally cover them with beated white from egg. However it also work without it.) Then form new blocks from both colours. Again put pastry in plastic bag and leave for 30-60 min in the fridge.
- Preheat oven to 190 C. Slice blocks, as it shown on image. Put cookies in the backing sheet, keep the distance between cookies. This amount of pastry enough for 30-40 cookies or 2 backing sheets.
-Bake 12-15 min. First cool down cookies on the sheet for 5-10 min, only then replace them on a kitchen grid.
Oatmeal cookie | овсянное печенье
I like this cookies very much. This is one of the best recipes with oatmeal.
Это один из моих любимейших рецептов.
150 гр масла | gr. butter
110 гр светлого сахара | gr. white sugar
110 гр темного сахара | gr. brown sugar
2 яйца | eggs
100 гр. овсянные хлопья | gr. oatmeal
200 гр муки | gr. flour
1-1,5 ч.л разрыхлителя | tea.sp. backing powder
60 гр изюма | gr. raisins
70 гр грецких орехов | gr.walnut
ром или ромовая эссенция, или ваниль с корицей (по выбору) | rum or rum essence, or vanilla and cinnamon (optionally)
Preparation
Chop pieces of butter and two types of sugar. (Soak raisins in rum or rum essence). Add eggs, oatmeal, flour with backing powder (and cinnamon), raisins and walnuts. Bake 15-20 min at temperature 180C
приготовление
Растереть масло с двумя видами сахара. (Замочить изюм в роме или ромовой эссенции) Постепенно добавить яйца, овсянные хлопья, муку с разрыхлителем, изюм и порубленные орехи. Печь 15-20 мин, температура 180 С.
Основной рецепт взят
отсюда