Найбомбезніші рибні котлетки!!!

Oct 19, 2011 12:35

Якщо ви не любите рибу, її запах і все, що з нею пов'язане, то ці котлети вас здивують і здивують на стільки, що ви їх із задоволенням наминатимете. У мене коханий не дуже полюбляє рибу, а от цю рибну страву обожнює :)

Нам потрібно:
400г філе хека (до прикладу)
2 шматки хліба
1 яйце
1ч.л куркуми
0,5ч.л імбирю
сіль, перець за смаком
пучок петрушки
2-3 ст.л. сухарів панірувальних
15 помідорів-черрі (4-5 звичайних помідори)
50г молока
100г червоного сухого вина
цедра половинки лимона
1 велика цибулина
листочок м'яти

Філе риби відварити, дати охолонути. Хліб розмочити в молоці і після відтиснути та додати до риби. Змішати філе хека, хліб, спеції, сухарі, цедру лимона, яйце, м'яту та дрібнопосічену петрушку та перемолоти в блендері до однорідності. Опісля сформувати котлетки та викласти на пергаментний папір і в холодильник.

Тим часом помідори залити окропом на хвилину, щоб зняти шкірку.Обсмажити дрібно нарізану цибулю на олії і викласти на неї котлетки, просмажити декілька хвилин щоб підрум'янились, а потім долити трішки вина(це на великому вогні, щоб вино одразу ж випаровувалось). Коли вино випарується, додати помідори-черрі, або звичайні помідори нарізані великими кубиками: помідори пускають сік.


Накрити сковорідку кришкою і тушити ще 15 хв на маленькому вогні, помішувати час від часу. Готово.

Також роблю їх в пароварці, звичайно ж без вина) бо для моїх молодших. Цибульку додаю до блендера, коли все мелю на фарш,  або ж просто посипаю нею котлетки в пароварці перед приготуванням. Помідори викладаю дольками зверху на котлети в пароварці і готую)))

Чесно? З рибних страв - це моя улюблена!

рекомендую, насолода, спеції, фото, синочки, господинька, коханий, пароварка, трави

Previous post Next post
Up