Повинна сказати, що сьогоднішній бісквит - один з найкращих, що мені вдавалися, мабуть тому, що експромт.
Ділюся:
6 яєць
1 склянка цукру
0,5 склянки борошна
0,5 склянки картопляного крохмалю
Цедра з одного лимону.
1 ч. л. соку лимону.
1 ст. л. порошку какао.
Трохи вершкового масла для змазування форми.
Міксер, тертушка, сито, форма для випікання д.30 см, духовка.
Розігріти духовку до 190-200 градусів С.
Білки відділити від жовтків і збити міксером до стану пружної піни. На передостанньому:) етапі збивання додати 1-2 ст.л. цукру і лимонний сік.
Жовтки збити окремо з усім цукром, що залишився.
Змішати, обережно перемішуючи за годинниковою стрілкою, жовтки з 2/3 білків. Частинами просіяти через сито борошно і крохмаль, поступово перемішуючи так само обережно. Додати решту білків, перемішати. Розділити тісто наполовину в дві миски, в одну половину додати цедру лимона, в другу - какао, перемішати.
Змазати форму маслом (не жаліти). Далі я робила так: ложкою хаотично викладала на дно форми тісто білого кольору, потім в проміжки - тісто шоколадне. Потім зверху вилила залишок тіста білого, а на ньому залишком шоколадного "виписала узори".
Ставимо в духовку трохи вище середнього положення хвилин на 20, потім на один рівень нижче хвилин на 20-25. Повинно пахнути! Готовність перевірити дерев’яною шпичкою, повинна бути сухою. Вимикаємо духовку і даємо постояти хвилин 20, вистигаючи. Дати охолонути в формі.
Мій бісквит вийшов десь 4,5-5 см. завтовшки, дуже гарний і зовні, і всередині, пухкий, ніжний, прикольний на розріз своїми плямами, ДУЖЕ ароматний, чого і вам бажаю.
Загальні рекомендації по випіканню бісквиту
на Кухарі.