Взяти:
1 невелику форельку грамів на 600-700
1 невеликий буряк
1 велику моркву
1 велику цибулину
пучок пагінців петрушки (без листя)
2 лаврових листочки
1 ложку лимонного соку
нейтральна за смаком олія (брала із зернят виноградних)
сіль
воду
Процес:
в широкій невисокій каструлі (сотейнику) розігріти олію і злегка обсмажити буряк і моркву, нарізані паличками 0,5 х 0,5 х 5 см та цибулю півкільцями товщиною 0,5 см. Посолити і рівномірно розподілити. На овочі викласти рибу, порізану на шматочки товщиною прибл. 2,5-3 см. Туди ж я поклала печінку й ікру з риби. Рибу посолити, скропити лимонним соком, зверху накрити рівномірно пагінцями петрушки.
Долити воду. Води стільки, щоб риба залишалася зверху над овочами і водою!!! Тобто завдння наше - приготувати рибу фактично на парі. Тому доливати обережно і повільно.
Ну і все. Накриваємо щільно кришкою і готуємо на маленькому вогні мінімально 30 хв.
Дуже ніжна страва, причому і в холодному, і в гарячому вигляді.
X-post to
ua_kyxap