Oct 31, 2008 11:37
Тіпа час поснідати.
От шо я придумала - піду витисну морквяний сік, а з віджимок насмажу відповідно морквяних оладок.
Результат апдейтом.
УПД. Лєпортую: мені сподобалось.
Морквяні оладки
Витиснула сік (електричним приладом) з великої морквини, почищеного яблука і зелені селери (зелень дала трохи гірчинки в сік, треба все ж брати корінь). Всі віджимки (по суті - овочева м'якіть) поклала в мисочку, додала куряче яйце, кефіру ложок шість приблизно, 2 ст. ложки з невеликою гіркою борошна, дрібку солі, дрібку соди, дрібку чорного перцю і майорану, а також пластинку чеддера, порізану кубиками. Все вимішала і смажила під кришкою на оливковій олії на низько-середньому вогні хвилини по три-чотири з кожного боку. Оладки вийшли дуже красиві, всередині пухкенькі. Тіста зовсім не чуть, по суті як овочеве пюре із засмаженою скориночкою. Ну й зі сметаною, ясна справа:) Якщо треба більш оладковий результат, то можна додати ложку борошна ще.
А якщо без селери і перцю, але з цукром - то будуть солодкі. Або без цукру і з медом, вже коли готові.
Варіацій безліч, треба практикувати. Лише не забувати чистити овочі-фрукти перед віджимом, бо яблука я не чищу зазвичай, просто ріжу на чвертки.
дибр,
гастрономічне