Сьогодні був лінивий тортик

Nov 20, 2008 22:54

Я б і не писала про нього, але мене вразило, що моя гостя - зазвичай досить стримана особа - вмолотила 3 порції і нерішуче попросила шматочок з собою для малої..:) Я, звичайно, наділила і для малої, і для бабусі.

А тортик такий:

4 яйця
10 ст.л. цукру
прибл. 50 мл сметани
10 ст. л. борошна
1/3 пакетика ванільного цукру
1/2 ч.л. соди

Оскільки в мене не було часу робити правильний бісквіт, я насипала перші три складові в комбайн з тістовою насадкою, і вони там гарно вибилися, потім по ложці підсипала борошно з в.ц. і содою, а комбайн місив. Все разом зайняло десь хвилин 5-7.
(якби був час, то я б збила окремо білки, жовтки і сметану з цукром, а потім з'єднала, тортик був би ЩЕ ніжнішим:)

Форму для торта змастила маслом, посипала борошном, вилила тісто і пекла при т. 190 градусів приблизно 40 хвилин - до дуже засмаглого стану і сухої шпички (коли проколюєш тісто шпичкою, і вона залишається сухою).
Потім дістала з духовки і накрила форму рушничком - до повного охолодження.

Для крему:
2 банани дуже-дуже стиглі
прибл. 1 склянка сметани
2/3 пакетика ванільного цукру

В тому ж комбайні з тою ж насадкою збила до однорідного стану (можна міксером, банани легко подрібнюються). Крем рідкий!

Вистиглий тортик розрізала на два коржі, поклала зрізами вгору і кожен гарно просочила кремом. Склала зрізами докупи. Для верху залишила 5-6 ложок крему. Помастила. Насипала в ситечко прибл. 1 ч.л. порошку какао і легесенько присипала тортик. (Какао не стільки навіть для смаку, скільки для маскування, бо банан темнішає, і крем стає сіруватим, а так какао розчинилося і маємо приємний кремовий колір. Можна і всередині посипати). Поставила в холодильник до приходу гості. Ото й усе. Активна участь - хвилин 20.

гастрономічне

Up