Давно я не писала про їжу:)

Jan 21, 2009 18:02

Якщо ви тільки збираєтеся з роботи додому, хапайте рецептик з собою і докупіть дорогою продукти.
Якщо ви вже вдома, сподіваюся, холодильник вам допоможе:)

Абсолютно нічого особливого і видатного, але може хто забув таку просту і смачну страву, то я нагадаю:)
Цей зимовий салатик я полюбляю і часто готую (сьогодні, правда, не сама робила, а замовляла:)

салат з таком )

гастрономічне

Leave a comment

Re: офф markitka January 21 2009, 17:32:24 UTC
угу
перша думка - пересмажила
риба швидко готується
коли ти смажиш її - дивися, як вона побіліла до половинки шматочка від сковороди - перевертай

із хінтів щодо риби:
- краще не мити її, а витирати серветкою (ти купила свіжу в магазині, при тобі її почистили, мухи там не сиділи, все решта термічно обробиться)
- якщо це риба не жирна, смаж в яйці (я особисто в борошні люблю коропів, карасів, скумбрію, решту - борошно + яйце, лосось, сьомга - без нічого). все, як ти робила, тільки після обвалюваня у борошні ще вмочаєш у збите виделкою яйце і на гарячу сковороду. яйце запечатує сік всередині, і риба виходить дуже соковита, ніжна
- річкову рибу гарно побризкати лимонним соком на стадії соління, сік нейтралізує характерний запах і покращує смак
- сковорода повинна бути гарячою

Reply

Re: офф pionerka_moris January 21 2009, 17:37:52 UTC
ухтишка! скіки всього

я десь читала-чула про лимон
але приберегла його до моменту готовності

Reply

Re: офф markitka January 21 2009, 18:09:14 UTC
та потроху збираю від мудрих людей:)

про лимон - є таке, до деяких страв подають лимон, порізаний чвертками, і прямо в тарілці кожен собі видушує сік на рибу
наприклад, нас пригощали фаршированою щукою з "додатковим" лимоном, він дійсно дає свіжу гостру нотку

Reply


Leave a comment

Up