Не люблю марну працю

Feb 13, 2009 22:18

Дєвушка запостила на Кухар рецепт піци. Ідентичний рецепт у неї в журналі. Традиційно для "української піци" перед запіканням залитої майонезом і кетчупом промислового виробництва.

Оскільки я останнім часом цікавилася італійською кухнею і саме піцами, і просто через свою дурну схильність не проходити повз, прочитала я рецепт, подивилась, що у дєвушки двоє дітей, яких вона годувала цією піцою з розплавленими емульгаторами, і запитала, навіщо там майонез.

Дєвушка швидко відповіла:
"ну, мої так люблять. Таке враження, що дочепитися до майонезу тепер правило доброго тону (накшталт "принцеси не какають"). А що вважається... Ну, піца ж не даремно вважається найдревнішим фастфудом і "їжею бідних" :)"

Поки я їй писала розлогу відповідь, дєвушка пост у спільноті потерла і накатала у себе в журналі справедливо_обурений_пост.

Уміляют аргументи: "Тобто, мало  того, що людина слабо орієнтується в предметі (для довідки http://beautyinfo.com.ua/m0c2i262.html - це про навалити все, що залежалось, спеціально шукала, заїло мене), так чомусь ще вважає свої смаки якимись більш видатними, ніж мої. А чому? Зараз в усіх кухарських спільнотах якесь жуткі гоніння на майонез. Брєд. Принцеси какають, а майонез додає страві гостроти, і щоб не їсти сам жир, можна брати легкі майонези, салатні, з жирністю 30 процентів і мазати його зовсім трошки, щоб не було тісто сухим.  Тим більше, шо мій чоловік майонез любить."

Оскільки я трудилася, пишучи їй відповідь, то щоб добро не пропадало, відповім тут:

Та ні, чому ж, принцеси какають. Читають етикетки і не годують дітей розплавленими емульгаторами. Ви коли-небудь читали етикетки на майонезі і кетчупі? Почитайте оті, що у вас на фото. Вирахуйте частку їстівних складових. У вас же були чудові помідори, навіщо кетчуп з модифікованим крохмалем?

Це, безумовно, ваша справа, чим годувати чоловіка рідного і дітей, але ж ви постите це і для сторонніх людей, значить, повинна бути якась відповідальність.

Майонез просто, швидко і дешево приготувати самій, і це будуть яйця і олія з лимонним соком, а не два десятки загущувачів і ароматизаторів.
Ось раджу прочитати:
http://community.livejournal.com/stalic_kitchen/256055.html
http://supercook.ru/za-23.html

Що стосується піци, то, знову ж таки, ваша справа - копіювати фастфуд, чи поцікавитися, як ту піцу роблять в Італії, які традиційні начинки, як це можна адаптувати до наших продуктів.
Навіть не виходячи із жж, можна назбирати безліч цікавої інформації і готувати смачні нефастфудні страви.
Ось, наприклад, класична піца Маргарита:
http://elladkin.livejournal.com/63561.html
А ось історія піци
http://elladkin.livejournal.com/62392.html
Взагалі там великий каталог традиційної італійської кухні.
Я розумію, що простіше не думаючи все залити майонезом, але наскільки цікавіше (і зовсім не складно) розібратися і приготувати справжню страву, і дітей навчити розрізняти смак різних продуктів, а не розплавленого псевдомайонезу.

Я вас, зрозумійте правильно, не повчаю і не хочу принизити. Я сподіваюся, що ви замислитеся і зробите для себе якісь висновки.

УПД: дівчина все-таки прочитала лінки і визнала, що там є дещо корисне. Ну і слава Богу!

жж, гастрономічне

Up