День народження сина ми відсвяткували. Ванічка отримав багато подарунків і щирих побажань , а дорослі - масу задоволення від різних смаколиків.
До дня народження, як я вже говорила, я готувала торт « Добош». Не зважаючи на те ,що це венгерський торт, на Закарпатті його готують рідко. Одним словом, намучилася я з ним, але в результаті вийшло дивовижно смачно. Я дещо змінила верхівку торта, виготовивши прикрасу з карамелі. Я задоволена, сподіваюсь вам теж сподобається! Смачного!
Бісквіт Буше:
Яйця 7 шт
Цукор 150 гр
Мука 150 гр
Крем:
Жовтки 3 шт
Шоколад 80 гр (чорний)
Какао 3 ст.л.
Молоко 600 мл
Мука 2 ст.л.
Крохмаль 1 ст.л.
Сіль
Ганаш:
Шоколад 200 гр
Вершки 200 гр (18%)
Сіль
Крокан:
Мигдаль 150 гр
Цукор 1 стакан
Карамельна прикраса:
Цукор 1 стакан
Білки відділити від жовтків. Жовтки збити з половиною цукру і ввести муку. Збити білки з рештою цукру і акуратно змішати з жовтками. За допомогою кондитерського мішка сформувати круги, випікати при 180С 5-10 хв (щоб підрум’янилися).
Молоко (500гр) довести до кипіння. Жовтки розтерти з цукром, додати борошно і крохмаль, далі ввести холодне молоко,яке залишилось (добре все вимішати). Жовткову суміш ввести в гаряче молоко, готувати до загустіння (на маленькому вогні, постійно помішуючи). Далі ввести розтоплений шоколад(на водяній бані) та какао, все вимішати.
Крем нанести на бісквіт і викласти шарами. Залишити на декілька годин.
Для ганаша. Вершки довести до кипіння. Шоколад розтопити на водяній бані і перемішати з вершками. Вилити на торт. Поставити в холодильник.
Цукор разом з горіхами поставити в каструлю, готувати на середньому вогні. Цукор має розтанути та набути янтарного кольору ( навіть трохи темнішого). Вилити на пергамент і дати охолонути. Коли крокан охолоне, подрібнити до потрібного вам розміру. Прикрасити боки торта.
На пательні розчинити цукор і готувати до коричневого кольору ( акуратно, щоб не згорів). Вилити на пергамент в довільному порядку. Коли карамель застигне, розламати на великі шматки і викласти на торт. Приємного апетиту!
День рождения сына мы отпраздновали. Ванечка получил много подарков и искренних пожеланий , а взрослые - массу удовольствия от разных вкусностей.
До дня рождения, как я уже говорила, я готовила торт « Добош». Несмотря на то ,что это венгерский торт, на Закарпатье его готовят редко. Одним словом намучилась я с ним, но в результате получилось изумительно вкусно. Я несколько изменила верхушку торта изготовив украшение из карамели. Надеюсь вам тоже понравится и приятного вам аппетита!
Бисквит Буше:
Яйца 7 шт
Сахар 150 гр
Мука 150 гр
Крем:
Желтки 3 шт
Шоколад 80 гр (черный)
Какао 3 ст.л.
Молоко-600 мл
Мука 2 ст.л.
Крахмал 1 ст.л.
Соль
Ганаш:
Шоколад 200 гр
Сливки 200 гр В18шк
Соль
Крокан:
Миндаль 150 гр
Сахар 1 стакан
Карамельное украшение
Сахар 1 стакан
Белки отделить от желтков. Желтки взбить с половиной сахара и ввести муку. Взбить белки с оставшимся сахаром и аккуратно смешать с желтками. С помощью кондитерского мешка сформировать круги и выпекать при 180С 5-10 мин чтобы подрумянились .
Молоко (500гр) довести до кипения. Желтки растереть с сахаром, добавить муку и крахмал , далее ввести холодное молоко, которое осталось и хорошо все вымешать. Желтковую смесь ввести в горячее молоко, готовить до загустения (на маленьком огне, постоянно помешивая). Далее ввести растопленный шоколад(на водяной бане) и какао, все перемешать.
Крем нанести на бисквит и выложить слоями. Оставить на несколько часов.
Для ганаша. Сливки довести до кипения. Шоколад растопить на водяной бане и перемешать со сливками. Вылить на торт. Поставить в холодильник.
Сахар вместе с орехами поставить в кастрюлю, готовить на среднем огне. Сахар должен растаять и приобрести янтарный цвет ( даже более темный) . Вылить на пергамент и дать остыть. Когда крокан остынет, измельчить до нужного вам размера. Украсить бока торта.
На сковороде растворить сахар и готовить до коричневого цвета ( аккуратно, чтобы не сгорел). Вылить на пергамент в произвольном порядке. Когда карамель застынет, разломать на большие куски и выложить на торт. Приятного аппетита!