Всё гораздо сложнее. =) Это вино названо в честь сорта винограда (это самое дорогое вино, кстати). Этот сорт винограда теперь уже произрастает в других сходных климатических поясах (даже в Австралию его завезли). Но только сделанные из него путём купажа (смешивания) сорта вина смогли запатентовать: - Saperavi; a semi-sweet wine to dry wine, aged for 1 year, produced in multiple regions. One of the most common wines made from this grape, not specific to any region. - Kindzmarauli; a semi-sweet wine, aged for 2 years, produced in the Kvareli region. Grapes are harvested later than for most other wines made from Saperavi. - Akhasheni; a semi-sweet wine similar to Kindzmarauli, produced in the Gurdzhaani region. - Mukuzani; a dry wine, aged for 3 years, produced in the Mukuzani region. It's sourced from the best of the local vintages; and is considered the best of the Georgian wines. - и т.д. Именно сорт вина Саперави не запатентован (пока?), т.к. он не привязан к географическому названию сам по себе.
Comments 2
( ... )
Reply
Это вино названо в честь сорта винограда (это самое дорогое вино, кстати). Этот сорт винограда теперь уже произрастает в других сходных климатических поясах (даже в Австралию его завезли).
Но только сделанные из него путём купажа (смешивания) сорта вина смогли запатентовать:
- Saperavi; a semi-sweet wine to dry wine, aged for 1 year, produced in multiple regions. One of the most common wines made from this grape, not specific to any region.
- Kindzmarauli; a semi-sweet wine, aged for 2 years, produced in the Kvareli region. Grapes are harvested later than for most other wines made from Saperavi.
- Akhasheni; a semi-sweet wine similar to Kindzmarauli, produced in the Gurdzhaani region.
- Mukuzani; a dry wine, aged for 3 years, produced in the Mukuzani region. It's sourced from the best of the local vintages; and is considered the best of the Georgian wines.
- и т.д.
Именно сорт вина Саперави не запатентован (пока?), т.к. он не привязан к географическому названию сам по себе.
Reply
Leave a comment