Сабих - овощной салат с баклажанами и яйцом - Sabich - salad with eggplant and egg
Nov 29, 2016 00:56
Добрый день! Сегодня у меня для вас вариация на тему ближневосточной ароматной кухни! Готовится не сложно, а результат очень вкусный!
[English version]Good day! I have a variation on the theme of Middle Eastern flavored cuisine for you today! Preparing is not difficult but the result is very tasty!
4 servings
2 eggplants cooking oil
tortilla/bread/pita bread
4 eggs hard boiled 2-3 tomatoes 2-3 small cucumbers 1 chili bunch of greens
2 tbsp of tahini some water 4 tbsp s’hug juice of 1/2 lemon 1-2 tbsp olive oil
for the s’hug (1 small jar): bunch of fresh coriander small bunch of parsley 2 green chilies 1/2 tsp ground cumin 1/4 tsp ground cardamom 1/8 tsp ground cloves pinch of salt and sugar 2 tbsp water 2 tbsp olive oil
Dice eggplants or cut into circles and fry in cooking oil until golden. Then put on a paper towel. To s’hug all the ingredients crush in a mortar or grind in a blender (but not until homogeneous - the structure should be quite rough). S’hug shift into a jar (store in the fridge up to 3 weeks). Cut all the vegetables into medium cubes, add olive oil and lemon juice, season with salt and pepper, mix with chopped greens. Each egg cut into 4 pieces and add to the salad. For sauce - mix the tahini with water - first the sauce will become thicker - and then as you add more water - more liquid. Do not overdo with water - the sauce should be sauce))
On tortilla/pita bread put the salad, eggplants, pour with sauce, add s’hug and serve!
Bon appetit!!!
PS: for a vegan option of course you can exclude the eggs and add tofu at the will.
2 ст/л тахины немного воды 4 ст/л схуга сок половины лимона 1-2 ст/л ол масла
для схуга: на 1 маленькую баночку пучок кинзы небольшой пучок петрушки 2 зеленых чили 1/2 ч/л молотого кумина 1/4 ч/л молотого кардамона 1/8 ч/л молотой гвоздики щепотка соли и сахара 2 ст/л воды 2 ст/л ол масла
Баклажан нарезать кубиком или кружками и обжарить в масле до золотистости. Выложить на бум полотенце. Для схуга все ингредиенты растолочь в ступе или измельчить в блендере(но не однородности - структура должна быть довольно грубой) Переложить в баночку (хранить в холодильнике до 3-х недель) Все овощи нарезать средним кубиком, заправить масло и лим соком, добавить соль и перец, перемешать с рубленной зеленью. Яйца нарезать на 4-ки и добавить к салату. Для соуса - тахину размешать с водой - сначала соус станет гуще - а потом по мере добавления воды более жидким - не переусердствуйте с водой - соус должен быть соусом))
На питу/лаваш выложить салат, баклажаны, полить все соусом, добавить схуг и подавать к столу!
Приятного аппетита!!!
ПС: для веган варианта вы конечно можете исключить яйца и добавить по желанию тофу.