Домашнее печенье Савоярди (бисквитное печенье) - Homemade Savoiardi (biscuit cookies)

Dec 09, 2016 00:16




Привет! Сегодня у меня вновь ремейк) Подумал что будет вам полезно напомнить о том что печенье савоярди очень просто приготовить самостоятельно) Это вкусно и к тому же экономично!)Очень рекомендую:

[english version]Hi! Today I have a remake again) I’ve thought it would be useful to remind you that Savoiardi cookies are easily cooked by yourselves) It's tasty and also frugally!) Highly recommend:

for 2 baking sheets

3 eggs
100 g powdered sugar + for sprinkling
pinch of salt
75 g flour

Cover baking sheet with a parchment paper.
Beat 3 egg whites in the lush foam with a pinch of salt. Carefully add 50 g of powdered sugar and continue beating until stable peaks.
Beat 3 egg yolks with 50 g sugar until whitening. Add the yolk mass to the beaten egg whites stirring very carefully. Add the sifted flour and gently stir. Put the dough in a pastry bag, squeeze out sticks of 10-12 cm long on a baking sheet, leaving between them a small interval of a few cm, so they would not stick together when baking. Sprinkle sticks with powdered sugar and let stand for a minute so that the sugar is dissolved. Sprinkle cookies again. Holding the parchment paper tilt the baking sheet to shake off excess powder, that can be burnt when baking.
Bake at 180 ° C for about 10 minutes in convection mode (depends from oven) until the sticks become golden and solid. Put on the rack until fully cooled and sprinkle with powdered sugar.
Let stand for a few hours at room temperature.
Shift sticks in a box and store up to 2 weeks in a dry place.



на 2 противня

3 яйца
100 г сахарной пудры+ для посыпки
щепотка соли
75 г муки




Выстелить пергаментом противень.
Взбить 3 белка в пышную пену с щепоткой соли. Ввести в них 50 г сахарной пудры и продолжить взбивать до пиков.
Взбить 3 желтка с 50 г сахарной пудры до побеления. Ввести желтковую массу в белковую очень аккуратно перемешивая. Добавить просеянную муку и нежно перемешать. Выложить тесто в кондитерский мешок , отсадить палочки длинной 10-12 см на противень оставляя между ними небольшой промежуток в пару см, чтоб не слиплись при выпекании. Присыпать палочки сахарной пудрой и дать постоять минуту, так чтоб сахар растворился. Присыпать печенье еще раз. Придерживая пергамент наклонить противень чтоб стряхнуть лишнюю пудру , которая может подгореть при выпекании.
Выпекать при температуре 180 С около 10 минут в режиме конвекция(в зависимости от духовки) пока палочки не станут золотистыми и твердыми. переложить на решетку до полного остывания и присыпать сахарной пудрой.
Дать постоять пару часов при комнатной температуре.
Переложить палочки в коробку и хранить до 2-х недель в сухом месте.

Приятного аппетита!!!

english, печенье, ово

Previous post Next post
Up