Очень простой и быстрый рецепт - сочный и ароматный благодаря коричневому сахару и фруктам. Заодно и в новом раунде сообщества
gotovim_vmeste2 поучаствую ведь темя на этой неделе абрикосы!(
http://gotovim-vmeste2.livejournal.com/85471.html):
2/3 стакана кефира
50 мл растительного масла
2 яйца
170 гр муки
1 ч/л разрыхлителя
300 гр абрикосов
80 гр коричневого сахара + 50 гр
1 ч/л ванильного экстракта
30 гр сл масла
щепотка тимьяна по желанию
Яйца взбить с сахаром, добавить кефир, масло и ваниль. Ввести частями просеянную муку с разрыхлителем
Перемешать до однородности.Добавить тимьян и снова перемешать.
В сковороде растопить 50 гр сахара и 30 гр сл масла с 2 ст/л воды , пока сахар не карамелизируется.
Добавить половинки абрикос и протомить 1 минуту.
В форму застеленную пергаментом выложить фрукты, вылить соус. Сверху выложить тесто. Отправить в духовку разогретую до 180 С на 30 минут.
Когда пирог будет готов аккуратно перевернуть на тарелку. Подавать с мороженом или просто так к чаю.
Приятного вам аппетита!!!!
Tender apricot & thyme upside-down cake
Very simple and quick recipe - juicy and sweet-scented due to brown sugar and fruits. At the same time I’ll participate in a new round of community gotovim_vmeste2, you know this week an apricot subject is developing there! (
Http://gotovim-vmeste2.livejournal.com/85471.html):
2/3 cup of kefir
50 ml of vegetable oil
2 eggs
170 g of flour
1 teaspoon of baking powder
300 g of apricots
80 g of brown sugar + 50 g
1 teaspoon of vanilla extract
30 g of butter
a pinch of thyme (optional)
Beat the eggs with sugar, add yogurt, butter and vanilla. Fold in gradually sifted flour with baking powder.
Stir until smooth. Add thyme and stir again.
In the frying pan melt 50 grams of sugar and 30 grams of butter with 2 tbsp of water until sugar caramelized.
Add apricot halves and stew them for 1 minute.
In the baking form lined with parchment paper spread fruits, pour the sauce. Fill in the form with dough afterwards. Place it in the preheated to 180 °C oven for 30 minutes.
When the cake is done, turn it neatly upside-down on the plate. Serve with an ice cream or just with a cup of tea.
Enjoy your meal!!!!