Няма-няма!

Mar 22, 2008 18:04

Тікишо зробили ахфігенне тістечко - тірамісу!

Як на мене, вийшло дуже непогано і геть не складно, так що ділюся досвідом.


Інгридієнти:

- Сир маскарпоне - 500 гр (його кажуть можна замінити будь-яким іншим вершковим, але я дууууже не рекомендую, навряд йому існує гідна заміна)
- Яйця - 4 шт
- Міцна кава - 150 мл
- Вино Марсала - 100 мл (марсалу знайти майже неможливо, але вона цілком заміняється Мадерою)
- Цукрова пудра - 80 гр (8 столових ложок)
- Какао-порошок - за смаком, у нас пішло не більше 30 гр
- Чорний шоколад - 1 плитка
- Бісквітне печиво - 250 гр (брала 2 пачки бісквітиків "домашне свято", 8 шт)

Приготування:

Сир розтерти ложкою до однорідної консистенції (той що продається в принципі досить однорідний, я не дуже довго ковбасила).
!Ні в якому разі не можна використовувати міксер у всіх операція з сиром (найімовірниіше, він перетвориться на масло).

Відділити жовтки від білків, збити жовтки з цукром до білої "повітряної" маси. (У нас маса вийшла ні разу не повітряна, але збивали довго...)

Змішати солодкі жовтки з сиром (без міксера, просто ложкою)

Збити білки з сіллю до білої повітряної маси.

Змішати сир+жовтки+цукор з білками.

Змішати каву і вино. (доречі, в рецепті було 250 гр кави і 200 вина, але у нас дуже багато залишилось).

Розділити бісквітики навпіл, прибрати начинку, далі розрізати кожну половинку повздовж ще навпіл (вийдуть такі тоненькі бісквітики).

Кожен бісквітик дуже швидко опускати в вино з кавою і викладати у форму.
Якщо брати печиво, то треба вгадати, бо деяке моментально розлазиться у пропитці.

На шар бісквіту - крем, потім какао (краще через ситечко). Потім знову бісквіт і т.д.
Останній шар - крем, потім зверху нього - тертий шоколад.
У нас вийшло якраз 4 шари по 8 бісквітиків.

Якщо витримки вистачить - поставити на деякий час в холод.
У нас витримки мало було, але наїлися крему до того, так що тортик наразі стоїть ще цілий.

Смачного!


Previous post Next post
Up