Звітую про пастернак

Nov 07, 2013 10:45

Друзі, пам'ятаєте, я розпитувала вас, що робити з корінням пастернаку? Всім дякую за підказки! Я дуже полюбила цей коренеплід. Ось що вийшло з нього приготувати ( Read more... )

хвалько, кулінарне, ням-ням

Leave a comment

Comments 26

xpywuk November 7 2013, 09:29:57 UTC
мені пюре з картоплі-пастернаку видалося засолодким (так само як і картопля з ріпою).

Reply

natyak November 7 2013, 09:31:41 UTC
може, солі туди більше дати? :)

Reply

xpywuk November 7 2013, 09:34:32 UTC
в тому то й річ, що якщо в супі (чи то суп-пюре, чи то овочева юшка) ще можна якось погратися - додати гострого, зелені, пряного.... то картопляне пюре вже яке є. ми таке їсти не змогли - справді засолодко.

Reply

natyak November 7 2013, 10:05:29 UTC
дякую! буду знати)

Reply


madame_dubois November 7 2013, 11:41:25 UTC
Я захлинулася слинкою, поки перечитала твій список!! Де ти береш час і сили на такі смакоти??

Мені можна будь ласка подробиці першої страви? Та що з грибами :)? Туди ж не тільки сухі можна, так? І про кролика :) а як на твою думку, курячі стегенця підійдуть в той рецепт? Бо в мене їх купа в морозилці.

Reply

natyak November 7 2013, 12:57:35 UTC
та де там! готую все підряд, аби пошвидше :)
білий суп був спеціально для Толіка - він любить поєднання квасолі й грибів (я квасолі не люблю, тому навіть не куштувала). звісно, що можна зі свіжими грибами :)
замочила білу квасолю, а потім варила все по порядку: квасолю з грибами хв. 40, потім всипала порізаний кубиками корінь петрушки, пізніше - пастернак і картоплю. сіль, лавровий листок і улюблені спеції. я дала прованські трави - дууууже їх люблю!

курка замість кролика теж чудово смакуватиме! можна спочатку злегка обсмажити м'ясо на сковорідці (я не робила цього, бо малий смаженого же не їсть. але так смачніше). а потім скласти в каструлю з товстим дном: на низ - порізані кружальцями овочі, потім шар м'яса і так далі, чергуючи шари й посипаючи щоразу м'ясо сіллю та спеціями. залити склянкою бульйону або просто води - й тушкувати 2-3 години на повільном вогні під товстою кришкою.
бон апеті! ;)

Reply

madame_dubois November 7 2013, 14:07:22 UTC
квасолю у нас любимо я і юля :) так що записую уважно! дуже дуже дякую!!

Reply

natyak November 7 2013, 15:33:18 UTC
:) на здоров'я!
це із серії "я его слепила из того, что было" )))

Reply


valeri_ta November 7 2013, 12:12:50 UTC
хочу подробиць супу-п'юре:)))бо з корыння пастернаку ще нічого не готувала...

Reply

natyak November 7 2013, 12:42:29 UTC
це цілком моя імпровізація, тому пишу, як робила я.
невелику цибулину покришити кубиками й обсмажити до прозорості/ м'якості, додати порізаний кружальцями чи напівкружальцями пастернак (у мене був великий корінь) і таку ж кількість цвітної капусти, розібраної на суцвіття. просмажити хвилини 2-3 і залити окропом або бульйоном (якщо такий є) - буквально, щоб ледь покрило овочі. варити до готовності, додати сіль й улюблені спеції.
готовий суп можна відправити у блендер. я просто пом'яла товкачиком для картоплі й додала велику ложку жирної сметани. можна вершки.
вуаля!

Reply


valeri_ta November 7 2013, 14:18:44 UTC
дякую щиро, буду експерементувати і куштувати:)

Reply

natyak November 7 2013, 15:32:08 UTC
на здоров'я!)

Reply


Leave a comment

Up