Skonio reikalas arba “Tryse valtyje, neskaitant vištos, arba jachtoje - be vištos“

May 07, 2010 16:10

Žiūriu, kas receptais vis dalinasi, kas keptuvių prekinius ženklus lygina, kas prekybos centrų asortimento ir kainų santykį tyrinėja prieš lietų, tai, pagalvojau, kuo aš prastesnis? Negi negaliu naujos rubrikos pradėti? Kambuzas - tai jūreiviškai virtuvė, tai ir receptus gal reiktų pradėti rinkti kokius laivėms tinkamus?
garuojam? )

kambuzas, skonio reikalas, gidonas šapiro, lokyz lj

Leave a comment

Comments 12

lokyz May 7 2010, 14:30:56 UTC
Spėjau ir pavalgyt per tą laiką:)

Reply

nauticalis May 7 2010, 18:46:33 UTC
Dar du gabaliukai file likę. A nuor? ;)

Reply


popas May 7 2010, 15:30:53 UTC
"aukštosios kulinarijos guru Bilo laidos “Skonio reikalas“" :D
Čia aišku mano asmeninė nuomonė. Bet progresuoja.

Į temą. Aš maniau, kad kambuze pirmu numeriu turi būti "makarony po flotski", o antru banginio ten kažkuri dalis, jau nepamenu koks ten Mobi Dike buvo :)

Reply

nauticalis May 7 2010, 18:50:43 UTC
Ten CITATA buvo, nesijuok! :D Va, Vilpišauską derėtų vadinti archeologinės kulinarijos guru, tarkime. :)

Mobi irgi gerai, svarbu, kad ne dickas... ;)

Tai va ir galvoju, kad gal reiktų rubriką pratęsti. Tik kad aš su puodais nelabai draugauju... :( Reiktų specialisto. Nors, manau, kad dar ką nors įdėsiu. Mano ekipažuose vis merginų būna daug, tai koku pabūti netenka - būnu valgytoju. O vienok, gal prispirs kada. :)

Reply

popas May 7 2010, 19:00:31 UTC
O plaukdami nežvejojat? Citrinų pakankamai nuo skorbuto pasiimat? (skaičiau Žiulį Verną). Citrinos su romu gerai :)

Reply

nauticalis May 7 2010, 19:54:32 UTC
Romas ir be citrinų, žinok, gerai... ;)

Galima ir pažvejoti. Dažniausiai maistą krante susikraunam - visi tingi su žuvies darinėjimusi terliotis. Bet jei būtų žvejybos fanatikas ir žuvies kepėjas - mielai sueitų ir žuvis! :)

Reply


i7siab May 8 2010, 17:53:20 UTC
paskaičiau, patiko, pasidariau:) patinka man tokie receptai, kur "nieko" nereik daryt:)

tik, aišku, receptą kiek modikavau:) įdėjau pora skiltelių česnako, tikrai tiko, vyno gal kiek ir per daug vyras šliūkštelėjo.. apdėjom ne kumpeliais, o lašinukais. matyt, neišaiškinau, ko reikia, o gal ir iš tikro nerado..:) nieko, irgi tiko:)

vnž, ačiū už idėją;)

Reply

nauticalis May 9 2010, 06:50:14 UTC
Bilo čia receptas, ne mano. Ir tikrai pagal principą gaminamas “oi, tingiu“. :)

Tai česnako ten reikėjo - beragaudamas padariau išvadą, kad buvau tą vis tik pamiršęs... Nes čiobreliai sukuria tokį salsvą skonį, tai norisi aštriau.

Vyno sakiau, kad daug pilti nereikia vištoms - sau reikia! :) Ten padažui ir taip užtenka ir sviesto, ir aliejaus...

Bilas patarė riebesnius kumpelius dėti, tai net įdomu, kaip su lašinukais gaunasi?

Reply

i7siab May 9 2010, 11:34:51 UTC
skaniai gaunasi, skaniai:) teks tau vėl kada su lašinukais bandyt keptis;)

o vynas nieko, nepakenkė, gerai papildė čsnaką:)

išties, net nesitikėjau, kad krūtinėlė tokia minkšta ir sultinga gausis, nes šiaip gi sausoka mėsa.. kai labai tingėsis ką gamint, reiks vėl pasidaryt:)

Reply

nauticalis May 9 2010, 11:53:06 UTC
Tuo patiekalas ir geras: nieko bemaž pusvalandį iš esmės neveiki, o gaunasi “kaip restorane“. :)

Jachtoje būtų gerai, bet kad ta orkaitė... :(

Reply


Leave a comment

Up