Учора зняла першыя кабачкі. Мяркуючы па завязі, ураджай чакаецца магутны :-) А я ведаю толькі тры стравы з кабачкоў: кабачковыя аладкі, смажаныя кабачкі па рэцэпце спадарыні veragodna і амлет з кабачкамі і іншай гароднінай
( Read more... )
Адразу есці, у халодным выглядзе мне больш падабаецца. Кабачкі чышчу і рэжу на маленькія кубікі, кідаю ў вялікі тэфлонавы рондаль, наліваю алей і на невялікі агонь. Чышчу цыбулю і моркву, тру на электратарцы і туды ж у рондаль. Можна і на патэльні, але мне ў рондалі зручней, бо спачатку кабачкоў шмат і пакуль яны не пачнуць пратушвацца будзе нязручна мяшаць. Можна дадаць кетчуп ці таматную пасту. Пасаліць, натуральна)) Тушу, пакуль не стане падобна да кашы. Спачатку пад накрыўкай, потым без, бо кабачкі могуць пусціць шмат соку, а кабачковы суп - не маё)) Гатовую ікру можна пасыпаць якой зелянушкай. Я люблю халодную ікру накласці на кавалак чорнага хлеба.
Я вельми люблю рагу са спаржавай фасоллю, але можна абысцися и без яе. Спачатку наразаем капусты и закидваем. Пасля - кабачок, фасолю, моркву, перац, цыбулю. Усё па чарзе: закинуу адно - наразаеш наступнае. Ужо ближэй да финалу дадаем трохи памидорау, зелянину. Ну, и трымаем да агульнай гатоунасци. А, и пра соль ледзь не забыла! Але гэта ужо на аматара и па жаданни, як и многае з таго, што пераличана вышэй. Нешта можна замяниць ци выключыць.
Кампот мая матуля таксама такі рабіла, файная штука, нават захацелася.
А мая прапанова такая. Маладзенькія кабачкі без скукі ўжо парэзаць уздоўж папалам, выскрасці лодачкай і дадаць фаршык з парубанай сяродкі кабачковай і курынай грудкі ці іншага не вельмі тлустага мяса. Зверху пасыпаць сырам і запекчы ў духоўцы. Атрымліваецца хутка і калі ў амлеце кабачок робіцца вадзяністым, то тут ён печаны і такі крэпенькі застаецца.
паспрабаваць можна, толькі, напэўна, патрэбна як мага болей таўстасценная патэльня. Ці нават у жароўні паспрабаваць духоўку з'імітаваць. Падумалася, можа ў фальгу і на патэльню... Ведаю, што рыбу неяк так робяць людзі.
А ў нас яшчэ няма кабачкоў, затое мы ўжо закаталі 11 слойкаў з агуркамі.))) Я звычайна шынкую кабачкі на невялікія кубікі і дадаю да іх тое, што ёсць пад рукой: моркву, лук, памідоры, перац - усё тушу ў пательні да гатоўнасці.
Comments 30
Reply
Reply
Reply
Reply
И мама некали дауно рабила кампот з кабачками и сливай (здаецца, алыча). Там кабачки як ананасы атрымоувалися.
Reply
А рагу як робіце, раскажыце, калі ласка?
Reply
Спачатку наразаем капусты и закидваем. Пасля - кабачок, фасолю, моркву, перац, цыбулю. Усё па чарзе: закинуу адно - наразаеш наступнае. Ужо ближэй да финалу дадаем трохи памидорау, зелянину. Ну, и трымаем да агульнай гатоунасци. А, и пра соль ледзь не забыла! Але гэта ужо на аматара и па жаданни, як и многае з таго, што пераличана вышэй. Нешта можна замяниць ци выключыць.
Reply
А мая прапанова такая. Маладзенькія кабачкі без скукі ўжо парэзаць уздоўж папалам, выскрасці лодачкай і дадаць фаршык з парубанай сяродкі кабачковай і курынай грудкі ці іншага не вельмі тлустага мяса. Зверху пасыпаць сырам і запекчы ў духоўцы. Атрымліваецца хутка і калі ў амлеце кабачок робіцца вадзяністым, то тут ён печаны і такі крэпенькі застаецца.
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Я звычайна шынкую кабачкі на невялікія кубікі і дадаю да іх тое, што ёсць пад рукой: моркву, лук, памідоры, перац - усё тушу ў пательні да гатоўнасці.
Reply
Я таксама ўсе гэта тушу, а потым яшчэ заліваю амлетам зверху :-)
Reply
Leave a comment