На каталіцкі Вялікдзень даволі часта бывае холадна, і снег можа выпасці. Нават такая прыкмета ёсць, што сапраўднае цяпло прыходзіць пасля праваслаўнага. Але сёлета нешта не падобна, каб гэтая прыкмета спрацавала.
Вось я таксама бягучым годам пачала пекчы пірагі, і марыла, каб на Вялікдзень самой булкі зрабіць, ды тут малы захварэў(((. Але ж Светлая седміца ідзе, можна ажно да Раданіцы з кулічамі і яйкамі гуляцца, аднак у крамах іх ужо няма. Дык вось і мяркую - а чаму б мне цяпер іх не зрабіць. Тую ж пасху, куліч і фарбаваныя яйкі. Хто перашкодзіць? Вось бачу па фотцы, што булкі Вашы якасныя. Мо' падзеліцеся рэцэптам, калі ласка? І як Вы іх выпякаеце, каб былі прапечаныя і румяныя, але не падгаралі? Я пакуль толькі невялікія піражкі пяку. І тое набіць руку трэба.
А чаму б і не зрабіць, сапраўды? У мяне дома ўвогуле казалі, што наступная пасля вялікадня нядзеля - Праводная - такое ж самае свята, і да яго таксама пяклі булкі і фарбавалі яйкі
( ... )
Comments 22
Reply
Reply
Сапраўды, анамалія. У нас даволі холадна, але ж гэтО :).
Reply
На каталіцкі Вялікдзень даволі часта бывае холадна, і снег можа выпасці. Нават такая прыкмета ёсць, што сапраўднае цяпло прыходзіць пасля праваслаўнага. Але сёлета нешта не падобна, каб гэтая прыкмета спрацавала.
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Булкі шыкоўныя ) Самі пяклі?
Снег, канешне, падкінуў дэпрэснячку. Першая фраза пасля "Хрыстос Уваскрос" - "А ты за акно глядзеў?"
Reply
Булкі пякла сама, люблю з дражджавым цестам працаваць, хоць і працаёмкі гэта працэс. Але раз на год можна.
Reply
Вось бачу па фотцы, што булкі Вашы якасныя. Мо' падзеліцеся рэцэптам, калі ласка? І як Вы іх выпякаеце, каб былі прапечаныя і румяныя, але не падгаралі? Я пакуль толькі невялікія піражкі пяку. І тое набіць руку трэба.
Reply
Reply
Reply
Leave a comment