Від спеки не сзоватись зараз. Зараз потрібно пити
багато рідини. Я зараз пригадав рецепт хлібного квасу, от і подідюсь:
Неа потрібно:
1 Хліб круглий білий, або ж інший, кому як довподоби.
2 300 горам цукру
3 столова ложка дріжджів
4 Води 7 літрів.
Спочатку треба нарізати хліб на скибочки, і висушити їх в духовці.
Висушений хліб
(
Read more... )
Comments 51
Треба спробувати зробити :)
Reply
Reply
Reply
Reply
Я звычайна толькі вадою ратуюся ў сьпёку, але чытала, Што гарачая гарбата таксама дапамагае (так і не разумею, чым)
Reply
"гарачая гарбата таксама дапамагае" - а що воно таке не підкажеш?
Reply
А як у вас гучыць?
Reply
гучыць - це що за слово?
:*) - цікавий смайл.
Reply
Ще рецепт квасу:
Взяти 0,5 кг житнього хліба, розрізати на шматки
і висушити його в печі(в духовці). Одержані сухарі
заливають 5 л окропу і залишають стояти на 10-12 год.
Потім проціджують, має вийти 4 л настою(якщо ні-
добавити вареної води). окремо беруть 13-15г звичайних
(або 2,5 - 2,8 сухих)дріжджів і пів столової ложки
пшеничного борошна,розмішують їх у невеличкій кількості
хлібного настою, ставлять у тепле місце і дають
дріжджам підійти. Як тільки дріжджі піднімуться,
їх виливають в хлібний настій і додають 130г цукру,
добре перемішують,накривають полотниною і ставлять в
тепле місце, поки не зя'виться зверху густа піна,
яку старанно знімають,бо інакше квас буде дуже
бродити в пляшках. Рідину обережно проціджують крізь сито,
нактите білим полотном(або щось подібне),і розливають в
пляшки, які щільно закривають/закупорюють і ставлять
в холодне місце. Через 12-14 год. Квас можна пити.
Смачного!
Reply
Reply
берем терту смородину чи сироп з вешневого варення
та розбавляємо холодною газованою водою(за смаком), і пємо)))
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Leave a comment