Спека. Боремось ві Освіжаємось

Jun 18, 2007 15:22

Від спеки не сзоватись зараз. Зараз потрібно пити багато рідини. Я зараз пригадав рецепт хлібного квасу, от і подідюсь:

Неа потрібно:
1 Хліб круглий білий, або ж інший, кому як довподоби.
2 300 горам цукру
3 столова ложка дріжджів
4 Води 7 літрів.

Спочатку треба нарізати хліб на скибочки, і висушити їх в духовці.
Висушений хліб ( Read more... )

Спека. прохолода.

Leave a comment

Comments 51

4ihiro June 18 2007, 13:42:41 UTC
Куль :)
Треба спробувати зробити :)

Reply

plus_one_user June 18 2007, 13:59:44 UTC
Спробуй. Потім розкажеш як воно було. ))).

Reply

4ihiro June 18 2007, 18:55:37 UTC
Обов`язково розповім ;)

Reply

plus_one_user June 18 2007, 19:01:03 UTC
чекатиму. ))0

Reply


liohkaja June 18 2007, 13:44:07 UTC
Гэта ж, пэўна, вельмі калярыйны напой, так?
Я звычайна толькі вадою ратуюся ў сьпёку, але чытала, Што гарачая гарбата таксама дапамагае (так і не разумею, чым)

Reply

plus_one_user June 18 2007, 14:02:38 UTC
На рахунок калорійності не знаю. Там жеж нема таких інградієнтів, щоб було таким сильно калорійним.

"гарачая гарбата таксама дапамагае" - а що воно таке не підкажеш?

Reply

liohkaja June 18 2007, 14:06:51 UTC
Гэта "чай" па-расейску, альбо herbata па-польску :*)
А як у вас гучыць?

Reply

plus_one_user June 18 2007, 14:20:30 UTC
Ясно. Вибач я з польською мало знайомий, тому якщо що, буду питати що не ясно. )).

гучыць - це що за слово?
:*) - цікавий смайл.

Reply


kioshko June 18 2007, 13:50:38 UTC
Багато пити якраз не можна, хоч і хочеться) але пити треба...а хочетьсячогоь холодного))

Ще рецепт квасу:
Взяти 0,5 кг житнього хліба, розрізати на шматки
і висушити його в печі(в духовці). Одержані сухарі
заливають 5 л окропу і залишають стояти на 10-12 год.
Потім проціджують, має вийти 4 л настою(якщо ні-
добавити вареної води). окремо беруть 13-15г звичайних
(або 2,5 - 2,8 сухих)дріжджів і пів столової ложки
пшеничного борошна,розмішують їх у невеличкій кількості
хлібного настою, ставлять у тепле місце і дають
дріжджам підійти. Як тільки дріжджі піднімуться,
їх виливають в хлібний настій і додають 130г цукру,
добре перемішують,накривають полотниною і ставлять в
тепле місце, поки не зя'виться зверху густа піна,
яку старанно знімають,бо інакше квас буде дуже
бродити в пляшках. Рідину обережно проціджують крізь сито,
нактите білим полотном(або щось подібне),і розливають в
пляшки, які щільно закривають/закупорюють і ставлять
в холодне місце. Через 12-14 год. Квас можна пити.
Смачного!

Reply

plus_one_user June 18 2007, 14:05:07 UTC
Те ж варіант. )))

Reply


kioshko June 18 2007, 13:56:32 UTC
Ще знаю домашній морс:
берем терту смородину чи сироп з вешневого варення
та розбавляємо холодною газованою водою(за смаком), і пємо)))

Reply

plus_one_user June 18 2007, 14:07:38 UTC
Цікава штука, можна буде попробувати.

Reply

kioshko June 18 2007, 14:20:47 UTC
...спробувати))))))))

Reply

plus_one_user June 18 2007, 14:21:42 UTC
Ага.

Reply


mula_ganna June 18 2007, 14:29:13 UTC
зелений чай холодний із кубиками льоду.Лід - із чаю лиш іншого сорту. Бажано без ароматизаторів.

Reply

plus_one_user June 18 2007, 14:31:13 UTC
щзось, я трошки не догнав. Має бути чай у кружці із кубиками люду, котрі також із чаю, так?

Reply

mula_ganna June 19 2007, 05:24:49 UTC
ага, чай зелений - кубики з чорного, або з каркаде кубики, а чай чорний. Люблю такі ізвращєнія...

Reply

plus_one_user June 19 2007, 07:35:02 UTC
Ну ти й можеш... )))

Reply


Leave a comment

Up