Pagaliau prisiruošiau ir
Vilniaus "Čingischane" papietauti. Pustusčiame restorane užsisakiau morkovčia (Aštrios salotos iš šiaudeliais supjaustytų morkų su čili pipirais, česnaku ir šviežiais kinzos žalumynais.) , dienos sriubą (ala paukštienos bulionas) ir 'tikrą uzbekišką plovą'. Bent taip meniu buvo rašoma.
Girdėjau nemažai komentarų, kad čia panašiausias patiekalas į plovą Lietuvoje ir pan. Na, kad panašiausias tai sutinku, bendram Lietuvos kavinių kontekste, tai taip, bene geriausias, tačiau bet kurioje piterio aziatų valgyklėlėj galima gauti daug geresnį. Ryžiai kiek drėgnoki, toks jausmas, kad jis tiesiog atšildytas, kumyno ar raugerškio 'neapčiuopiau'. Morkos be kepimo pėdsakų. Mėsa aviena, tai skonį labai keičia į gerąją pusę. Žalumynai irgi teigiamai nuteikia. Dėl padažo: nežinau, koks tiksliai padažas, meniu parašyta, kad tai adžika, tačiau jei meniu nebūtų pagrindinai iš uzbekiškų - kazachiškų patiekalų - sakyčiau, kad tai gruziniškas 'sacebeli', labai skanus, bet nepripratęs, kad duotų prie plovo. Paprastai duoda ką nors rugštaus, kaip pvz. vynuogių acto.
Plovo kaina meniu 22,-, tačiau tą dieną jis buvo dienos patiekaluose ir visi pietūs kainavo berods 15lt.