haaskauksesta ja vähän muustaki

Dec 02, 2007 19:10

Aattelin tehä lehtijutun siitä, miten kaupat haaskaa tavaroita heittelemällä roskiin esim. vitusti ruokia & jopa vaatteita. Jos sulla on tästä asiasta sanottavana jotain tai jos oot ite/tunnet dyykkaajia, ni jätä kommentti alapuolelle! Ei oo mikkään suuri juttu, mut katon tässä nyt että mitä tosta sais aikaan. Harjoitustyö, ei mitään hullun ( Read more... )

Leave a comment

Comments 13

emelina0 December 2 2007, 18:43:56 UTC
Hei jos asian kääntöpuoli kiinnostaa, niin uusimmassa Pirkassa oli juttua siitä, miten kaupat lahjoittaa ruokaa!

Reply


losannos December 2 2007, 20:54:56 UTC
random katin kaverisivun lukija kommentoi: minusta on ehkä vähän väärin käyttää sanaa haaskata tässä yhteydessä, eihän se oo mitenkään kauppojen oma henkilökohtainen valinta nakata sitä ruokaa pois, se on olosuhteiden pakko. vanhentunutta, vaikkakin vielä syömäkelpoista ruokaa ei saa myydä, ja toisaalta, tavaraa ei voi tilata justiinsa, se joko loppuu (jolloin asiakkaat ei tykkää) tai sitten sitä jää yli. onhan monissa paikoissa tehty niin, että päiväykseltään vanhat tuotteet viedään henkilökunnan ruuiksi, mutta eihän nekään loputtomasti syö, ja "haaski"-tavaran tulo on epätasaista, eli harvat haluaa pelkästään siihen luottaa työpaikkasyönninsä. joten tavaraa menee siitäkin roskiin. olin ennen töissä kaupassa, jossa vanhentuneet tavarat vietiin pakkaseen ja laitettiin hintaa 1-2e, niitä sai ostaa sitten koirien ruuaksi. ihan hyvä käytäntö minusta, tosin ilmeisesti laiton.

mutta siis, eihän kukaan kauppa haluaisi heittää ruokaa roskiin, koska niistähän on kuitenkin maksettu jotain kun ne on sisään ostettu.

Reply

itaki December 2 2007, 21:12:48 UTC
mutta tähän semmosta vielä, että en tajua miksei isoissa kaupoissa harrasteta sitä mitä monissa pienissä tehhään, että pistetään halavemmalla ne joissa mennee tyyliin sinä päivänä tai seuraavana vanahaksi (koska ei oo vanahaa vielä, ei oo laitonta myyä. ja asiakkaat kuitenki kaivaa ne uuemmat päiväykset sieltä ja sitte mennee tavara kuitenki roskiin. parempi se vähäki raha entä ei rahhaa ollenkaa). ja mitä huhuja kuullu erästäkin kauppaketjusta että esim säilykkeetki nakataan roskiin ihan helevetin paljo aiemmin ennenkä päiväys on lähelläkkää menossa umpeen. mutta tästä en faktoja mee sanomaan vaikka ex työntekiä tän kertoki. mutta ei sitä koskaa tiiä.

mutta tokihan tota puhut tuossa!

Reply

losannos December 2 2007, 21:44:41 UTC
niin no sen mitä oon ite kuullu syyksi siinä miksei isot kaupat sitä hinnottelua tee, on se, että se syö sitä tuoreen tavaran myyntitulosta, ja se, että isossa kaupassa sitä kamaa tulee niin paljon, että se tulee maksamaan kaupalle enempi, kun yks pitää palkata aamuksi vaan hinnotteleen niitä tuotteita.

ja mitä voisin kuvitella olevan syynä siihen että nakataan säilykkeitä menemään ennen vanhaksi menoa niin ronkelit asiakkaat? tottuneet siihen että siinä on joku vuosi aikaa ja jos ei ookkaan ku pari kuukautta niin ne luulee että se on vanhaa ja ottaa mieluummin tuoreempaa tai tuo takasi kauppaan "vanhana"?

Reply

racki December 2 2007, 22:15:52 UTC
no itte oon töissä paikassa, jossa tosiaan näen joka päivä ihan hullua suoranaista haaskausta. ruoan lisäksi pois heitellään mm. vaatteita. (esim vetoketju rikki-> roskiin) että kyllä mää käyttäisin sanaa haaskaus. eikä oo tosiaan mikään pieni firma, eli roskiin menee PALJON. ja mitään ei saa pois viedä eikä mihinkään saa koskia. roskiin, roskiin, roskiin.

Pois niitä ei saa lahjoittaa kuulemma sen takia, että ois niin paljon ottajia. Se olis siis epäreilua muita kohtaan, ku sit yks tai muutama vaan sais - joten kätevintä on kärrätä kaikki roskiin!

ja journalistin näkökulmasta, siis tarkoituksenanihan on juuri selvittää tapahtuuko haaskausta ja jos, niin millaista ja jos ei, niin miksei. :) itekki kyllä tiedän noista säännöistä, ettei vanhentunutta ruokaa saa kenellekään antaa, mut heittäessäni biojätteeseen terttukaupalla banaaneita, jotka ei oo ees keltaisia vielä, tulee mieleen vaan kysymys "mitä vittua"...

Reply


damdamdam December 3 2007, 00:50:16 UTC
no mina olen dyykannut vuosikausia, ruokaa ja ihan kaikkea mahdollista. tiedan tyyppeja jotka ovat dyykanneet maastopyoria, videokameroita... ja olen itsekin kirjoittanut pari juttua aiheesta, joten jos voin auttaa, niin toki.

Reply

racki December 3 2007, 11:14:24 UTC
mikään ei oo sen tervetulleempaa ko apu kaikenmoisessa muodossa - palaan siis asiaan kunhan keksin jotain järkevää näkökulmaa tähän. Pittää soitella isoille kihoille ja yrittää nyhtää niiltä eka lausuntoja :D

Reply


dream_wreck December 3 2007, 05:50:53 UTC
mä olen itse dyykannut ja tunsin lukioaikoina ihan elämäntapadyykkareita, jotka haki kaiken mahdollisen roskiksista...! :)

Reply

racki December 3 2007, 11:17:56 UTC
tiiän itekki muutaman tosi herkullisen roskiksen, mutta valitettavasti ne on melko "saavuttamattomissa".... :D siksipä elän eu-avustusruoalla! Suosittelen kaikille! ;) (niitä paketteja on joskus aina tarjolla meille köyhille :) eikä siellä varakkuutta selvitetä vaikka ois rikkaampiki, though)

Reply

qra December 26 2007, 15:19:32 UTC
dippadappa, ehkä lehtijutun kannalta vähän myöhässä tulee tämä, mutta on nyt pakko satunnaisena ohikulkijana huomauttaa asiasta joka minua henkkoht kaiveli ja kaivelee edelleenkin: Olin kesällä siivoamassa erästä suurehkoa markettia, ja silloin vasta pienet silmäni avautuivat sille käsittämättömälle haaskaukselle, ja nimenomaan h a a s k a u k s e l l e, mitä kaupat ovat pakotettuja harjoittamaan. Räikein esimerkki: tiiätte varmaan kaikki ne tuoretuotteet jotka paistetaan siellä kaupoissa, pullat ja munkit jne., jos kyseiset nisut ei ole menneet kaupaksi, ne heitetään illalla roskikseen. Eli samana aamuna paistetut, käytännössä tuoreet, leivät ymsymsyms lentää sinne kaiken paskan sekaan. Työntekijätkään ei saa ostaa/ottaa itselleen. Toki osa menee hevosille, mutta hei, vähän kirpasee kun itse tekee jotain paskaduunia paskapalkalla ja kattelee vaan kun herkut lentää tavoittavattomiin.

T: random tyyppi

Reply


mismumriken January 17 2008, 12:35:36 UTC
Olisitko edelleen mun kaveri?

Reply


Leave a comment

Up