Jan 14, 2014 01:14
які ваші улюблені страви з тих, що готуєте часто?
і скільки часу ви витрачаєте на готування щодня?
хочеться нових цікавих рецептів, "душа (і шлунок) прагнуть свята"
якщо в когось є мультиварка - також буду рада вашим перевіреним рецептам страв
їжа,
питання,
рецепти
Leave a comment
Comments 9
2. Легкий суп без засмажки та олії, деруни.
3. Цибульковий суп. Масло вершкове (десь 1/5 пачки) розтоплюється на маленькому вогні на глибокій сковорідці, вкидається дрібно нарізана цибулька, через 5 хв доливається кип'яточок, накривається кришкою, за 5 хв до готовності додаються спеції. Цибульку пробувати на готовність - не хрумкотить і немає різкого присмаку, значить вже готова. Суп розливається по тарілкам, зверху треться твердий сир або плавлений, пасують чорні сухарики.
Ось так і живемо)))
Reply
2. Що ти кладеш в легкий суп? Я готувала зі свіжих овочів - пастернак/селера/петрушка+цибуля+морква+картопля+(горошок/перець болг/і тп. свої морожені,але зараз то все морожене закінчилось). Оце думаю використовувати заморожені набори з супермаркету? Хочеться різноманітності
3. Дуже цікавий рецепт супчика, обоаязково спробую! А які саме спеції ти в нього кладеш?
Reply
Легкий суп - це суп без засмажки і олії, може бути на бульоні з курячим стегенцем (його слід відварити до напівготовності і злити першу воду, потім залити окропом і кидати цибулю, картоплю, морожені овочі). Щодо овочів, то купую мікси без картоплі і перцю, а з стручковою квасолею, морквою, броколі, горошком. Якщо є - додаю у суп гриби (печериці або гливи). Але це по ситуації: якщо є стегно, то без грибів. Гриби, до речі, можна наморозити, потім кидати з овочами.
Зі спецій зазвичай чорний перець, мікс приправ штибу "до котлет" чи "до курки", нічого особливого))
Reply
Reply
а салати.... Зараз не зовсім сезон(( щось більше як морква-селера-яблуко та квашена капуста на думку не приходить. Хіба може ти маєш якісь супер-рецепти?
Reply
Reply
і просто гарбуз печений з сиром кисломолочним розтертий (десь 1:2 і цукор-кориця)
відбивні по-аргентинськи - відбиті шматочки маринуються в суміщі з кетчупу, паприки, трав (часом і тертого часнику),тоді мука-яйце-сухарі і обсмажити
італійський салат - печені буряк, морква, картопля, кримська цибулина (або звичайна маринована в лимонному соці чи яблучному оцті),оливкова олія, сушені трави, сіль
картоплю ріжу грубими кубиками, заливаю маринадом з оливкової олії(2 л), лимонного соку(1чл), солі грубого помолу і трав. загортаю в фольгу в формі картоплин і запікаю. гарячу добре посипати дрібно потертим сиром
Reply
(Моя душа страждає за помідорами, перцями та різними стравами, салатами з них, але найближчим часом мені цього не можна:((
Щодо картоплі, я робила щось схоже, але ще на етапі маринаду додається порізана цибулька і бринза, і так разом потім печеться. Тільки картоплю я різала дрібніше, але загортала в більші пакети, як на порцію
Reply
люблю цибулю і бринзу
Reply
Leave a comment