що ви їсте взимку?

Jan 14, 2014 01:14

які ваші улюблені страви з тих, що готуєте часто?
і скільки часу ви витрачаєте на готування щодня?

хочеться нових цікавих рецептів, "душа (і шлунок) прагнуть свята"
якщо в когось є мультиварка - також буду рада вашим перевіреним рецептам страв

їжа, питання, рецепти

Leave a comment

Comments 9

sama_y_sobi January 14 2014, 10:49:44 UTC
від 30 хв до години часу)) 1. Рис. Рис вариться до напівготовності, у сковорідці підсмажується цибулька (можна з дрібно нарізаним часником і морквою; можна зі шматочками курячого філе), потім в це видається рис (можна рис + морожені овочі), додається (якщо потрібно) кип'яточок або ще трохи олії, накривається кришкою і помішується час від часу. За 5 хв додаються спеції.

2. Легкий суп без засмажки та олії, деруни.

3. Цибульковий суп. Масло вершкове (десь 1/5 пачки) розтоплюється на маленькому вогні на глибокій сковорідці, вкидається дрібно нарізана цибулька, через 5 хв доливається кип'яточок, накривається кришкою, за 5 хв до готовності додаються спеції. Цибульку пробувати на готовність - не хрумкотить і немає різкого присмаку, значить вже готова. Суп розливається по тарілкам, зверху треться твердий сир або плавлений, пасують чорні сухарики.

Ось так і живемо)))

Reply

rodzynka January 15 2014, 14:55:08 UTC
1. А який рис ти береш, довгий, пропарений/ні, нешліфованиц, напівдикий..?. Їх ще там з десяток видів...

2. Що ти кладеш в легкий суп? Я готувала зі свіжих овочів - пастернак/селера/петрушка+цибуля+морква+картопля+(горошок/перець болг/і тп. свої морожені,але зараз то все морожене закінчилось). Оце думаю використовувати заморожені набори з супермаркету? Хочеться різноманітності

3. Дуже цікавий рецепт супчика, обоаязково спробую! А які саме спеції ти в нього кладеш?

Reply

sama_y_sobi January 17 2014, 13:13:53 UTC
Рис - як виходить, здебільшого звичайнісінький довгий або круглий, добре промиваю перед варкою.

Легкий суп - це суп без засмажки і олії, може бути на бульоні з курячим стегенцем (його слід відварити до напівготовності і злити першу воду, потім залити окропом і кидати цибулю, картоплю, морожені овочі). Щодо овочів, то купую мікси без картоплі і перцю, а з стручковою квасолею, морквою, броколі, горошком. Якщо є - додаю у суп гриби (печериці або гливи). Але це по ситуації: якщо є стегно, то без грибів. Гриби, до речі, можна наморозити, потім кидати з овочами.

Зі спецій зазвичай чорний перець, мікс приправ штибу "до котлет" чи "до курки", нічого особливого))

Reply


marisa_t January 15 2014, 09:43:42 UTC
А що саме цікавить? Супи, м'ясо, овочі чи салати?

Reply

rodzynka January 15 2014, 14:39:24 UTC
Цікавлять супи і страви з мяса-овочів

а салати.... Зараз не зовсім сезон(( щось більше як морква-селера-яблуко та квашена капуста на думку не приходить. Хіба може ти маєш якісь супер-рецепти?

Reply

marisa_t January 18 2014, 17:30:25 UTC
Остання моя любов - французький цибулевий суп, з м'яса завжди рекомендую сальтімбокку, не складно і дуже смачно))

Reply


panna_kocka February 10 2014, 21:54:14 UTC
Гарбузовий пиріг http://www.smachno.in.ua/prygotuvannya.php?id=135
і просто гарбуз печений з сиром кисломолочним розтертий (десь 1:2 і цукор-кориця)

відбивні по-аргентинськи - відбиті шматочки маринуються в суміщі з кетчупу, паприки, трав (часом і тертого часнику),тоді мука-яйце-сухарі і обсмажити

італійський салат - печені буряк, морква, картопля, кримська цибулина (або звичайна маринована в лимонному соці чи яблучному оцті),оливкова олія, сушені трави, сіль

картоплю ріжу грубими кубиками, заливаю маринадом з оливкової олії(2 л), лимонного соку(1чл), солі грубого помолу і трав. загортаю в фольгу в формі картоплин і запікаю. гарячу добре посипати дрібно потертим сиром

Reply

rodzynka February 12 2014, 09:48:12 UTC
Дякую за цікаві рецепти, особливо гарбуз та салат з печених овочів- дуже актуально. Буду пробувати.
(Моя душа страждає за помідорами, перцями та різними стравами, салатами з них, але найближчим часом мені цього не можна:((

Щодо картоплі, я робила щось схоже, але ще на етапі маринаду додається порізана цибулька і бринза, і так разом потім печеться. Тільки картоплю я різала дрібніше, але загортала в більші пакети, як на порцію

Reply

panna_kocka February 13 2014, 09:10:19 UTC
дякую, буду пробувати
люблю цибулю і бринзу

Reply


Leave a comment

Up