Беремо:
0,5 кг готового дріжджового тіста
3-4 пучки шпинату
2 яйця
2 зубці часнику
1 ст.л. муки
100 гр вершкового масла
Зелень: кінза, кріп.
Приправа: сіль, перець, сушений базилік.
Процес:
1. Розморозити тісто. Поставити на 25-30 хв у тепле місце без протягів, щоб підросло. Розкатати корж товщиною в 4 мм.
2. Поки тісто розмерзається приготувати начинку. Для цього:
- шпинат помити, коріння викинути, листочки з ніжками скласти в кастрюлю. Залити водою. Бланшувати 2 хв.
- на сковорідку - муку, трохи просмажити до кремового кольору. Додати масло, розтопити, постійно помішуючи. Змішати зі шпинатом.
- Отриману масу перекласти у холодну миску, пом'яти виделкою, додати сіль, перець, базилік, посічену кінзу і кріп. Дати вистигнути.
- До холодної маси додати яйця і гарно перемішати.
3. Форму змастити жиром, покласти тісто з припуском на "кришку" і бортики.
4. На тісто викласти начинку, защипати кришку. Проколоти в декількох місцях, змастити олією.
Пекти: 15 хв. на 250 градусах (з попереднім підігрівом), потім ще 5-6 на 220.
Uploaded with
ImageShack.us Оскільки я взяла не 0,5 кг тіста, то довелось зробити пиріг-бонус "Анісова цибілька". (Фенхель має яскраво виражений смак і запах анісу)
Приготування аналогічно.
Начинка: 1 цибулина, 2 варених яйця, стебло фенхеля, зелень петрушки.
Дрібно посікти цибулину і фенхель, додати солі, дати постояти 10 хв. Змішати з рубленим яйцем, петрушкою, перцем. При потребі - досолити, поперчити. На тісто - 2 пластини сиру (н. естонський), потім начинка.