Оскільки вчора наші гості не прийшли і нас розібрала лінь, то сьогодні ми реалізували вчорашню вечерю:
Знадобилось:
- 5 помідорів ( з них 1 - сливка, 1 - жовтий, решта звичайні);
- 3 болгарських перці (червоний, білий, оранжевий);
- 1/8 цибулини;
- 1/2 банки маслин без кісточок;
- 1/2 пучка салату руккола;
- 300 гр. великих креветок;
- різні травки (зокрема кріп і петрушка);
- заправка: сік з 1/2 цитрини, 2 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. соняшникової олії, сіль за смаком.
В оригіналі було ще насіння сезаму та пармезан, але у нас їх не виявилося.
Першим я порвала салат і скропила його заправкою, бо руккола має досить насичений смак і потребує, як на мене йошо пом'якшеня (схоже на кінзу, але делікатніший - гірко, пряно, з характерним присмаком віскі ("клопів"), післясмак - смажене насіння невизначеного виду).
Овочі ріжу у довільній послідовності, на досить крупні шматки (останніми - помідори). Зелень - посікти, оливки цілими. Креветки обсмажили до хрусткої скоринки, почистили.
Всі інгридієнти, крім креветок, змішуються, викладаються гірками на тарілки, зверху - довільна конструкція (залежить від фантазії) з креветок.
Подавався із "пасочками" вареного рису (пропарений + дикий + трішки вершкового масла, щоб пасочка не розвалювалася).
Их..
Тепер доведеться до приду гостей щось інше придумувати. :)