Сьогодні в нас вечір американської кухні:
- мексикано-американської - супчик чілі кон карне
- ресторанної - салат "Вальдорф Асторія" і яйця бенедикт
- типової домашньої - сендвічі з арахісовим маслом і джемом (Peanut Butter Jelly Time)
Гості -
slavinska і
realysilverfishМузично тематичний супровід - Сімпсони.
"Чілі кон карне"
Основа:
http://kuking.net/3_441.htmОтож, нам знадобилося:
250 гр темної квасолі (замочена на 10 годин у теплій воді);
5 ст. л. олії;
1 велика "ялтинська" цибулина (дрібними кубиками);
2 зубці часнику дрібно посічені (роздавлений при смаженні дає гіркоту, а посічений ні!);
1 середнього розміру червоний перець чілі , бо надто гостро виходить, якщо два давати;
приблизно 400 гр. яловичини тонкими смужками;
2 ст. л. муки
2 помідори без шкірки крупними кубиками;
2 маленьких уп. томат пюре (33 помідори або чумак);
приблизно 2 л квасолевого бульйону.
На розігріту сквороду - цибуля+часник+чілі - до золотистого кольору помішуючи. Овочі без жиру відклала в посудину в якій згодом готувався суп. На сковороду м'ясо - обсмажити до коричневого кольору, відклала до овочів. У кастрюльку додала помідори, пасту та спеції (орегано та зіру), тушила хв. 25. Потім додала бульйон. Тушилося приблизно 1 годину. Потім додала квасолю і тушила ще 1,5 години.
Подавала - сметана, бутербродний крекер, зелень.
Як виявилося кукурудзяних чіпсів у нас тепер купити ніде.
Далі готував
hector_von_kyiv салат "Вальдорф Асторія"
1 корінь селери;
3 великих солодких твердих яблука (я брала 1 "Фуджі", 2,5 "Ред Чіф") ;
1 жменя темних родзинок;
70 гр. грецьких горіхів посічених;
заправка: майонез, вершки, лимонний сік = змішати в пропорціях за смаком.
Селера (очищена) та яблука (зі шкіркою) потерли на тертушці для корейської моркви (але можна і на "буряковій"), додали посічені горіхи та родзинки, посолили, заправили заправкою і залишили в холодильнику на 1 годину (ідеально на 2 год).
яйця бенедикт
Основа:
http://www.tonnel.ru/?l=recept&recept=obich&idi=158На 4 порції:
2 булочки для гамбургера (маффіни),
8 шматочків сирої грудинки (свинина)
4 яйця (приготування
http://www.kuking.net/10_373.htm);
масло для намазування
Соус: 1 яйце, 1 ч.л. білого оцту, 1 ч.л. лимонного соку; 125 гр. масла.
Готувалося за рецептом.
Peanut Butter Jelly Time
На 4 порції:
1 банка арахісового масла;
білий хліб для сендвічів (наприклад Harry's);
1 банка джему (у нас був полуничний)
4 столових ножі
;)
Можна мазати на половинку сендвіча масло, а на іншу джем; можна просто як бутік. Можна класти банани, груші чи ананаси замість або поверх джему.
У будь-якому випадку це просто смачно :)!