Треба:
1 жирненький малосолений оселедець, почищений від костей і шкірки
1 цибулина
3 середніх картоплини (можна замінити 1-2 середніми коренями селери)
2 середніх морквини
1 кисло-солодке яблуко
1 цибулина
2 великих квашених (або маринованих) огірки
4 маленьких або 2 середніх бурячки
4яйця (у мене було тільки 2, тому декорація не вдалася)
майонез
приправа каррі
Як і на традиційну "шубу": картоплю (селеру), моркву і буряк варимо в лушпинні. Всі овочі, крім цибулі тремо на "буряковій" терці, оселедця на кусочки, цибуля в "дрібну костку" (дрібні кубики).
Черговість:
1) риба+цибуля+майонез
2) картопля+майонез
3) квашені огірки
4) морква+сіль+перець+майонез
5) картопля+яблуко+сіль+перець+майонез
6) буряк+сіль+перець+майонез
7) білок і жовток труться окремо на "морквяній терці", використовуються для декорації.
Якщо любите буряк зверху, то можна поміняти 6й і 7й шар місцями.
Як колись казав Мікусь (
irishhighlander) "Шубу маст їсти з каррі, чорним перцем і сіллю", тому я її завжди трішки не досолюю і недоперчую.
Стосовно каррі. Спробуйте посипати свій кусень цією ароматною приправкою і шуба "набуде нового смислу"