У цьому році часто трапляються в рецептах десертів поєднання:
молочний сир+розтоплений білий шоколад+фрукти, молочний сир+мед.
Може хтось пробував? То смачно?
Які улюблені сирні страви у вас є?
Я дуже люблю різні сирні суміші, але вони, в основному, солені.
Наприклад:
Класичні весняно-літні салати, які мої батьки та родичі готували ціле життя, а потім Гєка, спробувавши, як диковинку, назвав паштетами:
основа завжди одна і та ж: сир+сметана+сіль+чорний перець.
Решта в залежності від сезону:
- паростки черемші+рублене яйце, опціонально - інша доступна зелень (кріп, петрушка, кропива, щавель, шпинат, молода ботва буряка тощо);
- зелений часник+зелена цибулька, опціонально - інша доступна зелень (кріп, петрушка, кропива, щавель, шпинат, молода ботва буряка тощо), терте яблуко;
- зелена цибулька+інша зелень (кріп, петрушка)+редиска, опціонально - яйце;
- огірок+помідор+болгарський перець+салатна цибуля (біла або червона) + салат+зелень, опціонально - часник, редиска;
Гостра сирна паста для буріто/на крекер/як соус-приправа до смаженої індички:
- 250 г кисломолочного сиру (я люблю 0%, але то за смаком);
- 1-2 зубці часнику;
- 50 г тертих грецьких горіхів;
- сіль, гострий червоний перець, чорний перець
- оливкова олія.
Сир з олією розтерти в пасту (в блендері або двічі пропустити через м'ясорубку, або перетерти через сито і з'єднати з олією), додати часник, посолити поперчити до смаку перцями, вимішати з горіхами до однорідної маси. Для приємного кольору можна дати трохи солодкої сухої паприки.
Приємно пряний сир зі сметаною на підвечірок:
- 250 г кисломолочного сиру
- 4 ст.л. сметани
- 1 зубець часнику
- 1/2 ч.л. приправи хмелі-сунелі
- кріп
Сир змішати з сіллю та хмелі-сунелі, додати сметану і посічений дрібно кріп. Хмелі-сунелі та часник можна замінити 1/2 ч.л. справжньої гострої аджики.
Сирне авокадо (клік на фото - переходимо до рецепту)