Для любителів сиру, горіхів і мінімуму часу для приготування.
Сирний пиріг з горіхами Пекан від
buxgalter_sofiaЦитую оригінальний рецепт і примітки на форму розміром 24 на 24 см:
- 150 г сиру ("Едем","Гауда" и.т.д)
- 100 г моцарели
- 40-50 г сиру з блакитною пліснявою (наприклад, "Дор Блю")
- 50 г бринзи
- 3 великих яйця
- 125 мл жирних (30-38%) вершків
- 200 г 9% сметани**
- 75 г горіхів Пекан (подрібнити на середні кусочки)***
- 3 ст.л. борошна з розпушувачем
- сіль (до смаку)
Для "посипки"
- листочки тим'яну
- 25-30 г горіхів Пекан
- 1/3 ст. л. оливкової олії
- 2-3 ст. л. мелених сухарів
1. "Едам" і моцареллу натерти на терці, блакитний сир і бринзу розкришити. Додати решту продуктів (крім посипки). Перемішати (недовго).
2. Тісто викласти у форму. Зверху скропити олією, присипати сухарями, прикрасити половинками горіхів.
3. Випікати в попередньо прогрітій (до 180-185 °) духовці впродовж 40 хв.
Примітки автора:
1. Смак "блакитного сиру" домінує, тому будьте помірковані з його кількістю.
2. Сметану можна взяти більшої жирності.
3. Пекан можна замінити на грецькі горіхи.
4. Якщо немає готового борошна з розпушувачем, слід взяти на 3 ст.л. борошна 1/4 ч.л. розпушувача для тіста.
Мої примітки на полях:
У мене форма менша (10 на 24). Пропорції продуктів перерахувала на 2 яйця.
В тісто додала подрібнені грецькі горіхи та мелений мигдаль (2/3 рекомендованої кількості - грецькі, 1/3 мелений мигдаль).
Форму злегка промазала маслом і притрусила меленими сухарями.
Враження:
Це ДУЖЕ смачно і головне швидко :)