Не можу промовчати

Apr 23, 2010 23:44

Для любителів сиру, горіхів і мінімуму часу для приготування.

Сирний пиріг з горіхами Пекан від buxgalter_sofia
Цитую оригінальний рецепт і примітки на форму розміром 24 на 24 см:
  • 150 г сиру ("Едем","Гауда" и.т.д)
  • 100 г моцарели
  • 40-50 г сиру з блакитною пліснявою (наприклад, "Дор Блю")
  • 50 г бринзи
  • 3 великих яйця
  • 125 мл жирних (30-38%) вершків
  • 200 г 9% сметани**
  • 75 г горіхів Пекан (подрібнити на середні кусочки)***
  • 3 ст.л. борошна з розпушувачем
  • сіль (до смаку)
Для "посипки"
  • листочки тим'яну
  • 25-30 г горіхів Пекан
  • 1/3 ст. л. оливкової олії
  • 2-3 ст. л. мелених сухарів

1. "Едам" і моцареллу натерти на терці, блакитний сир і бринзу розкришити. Додати решту продуктів (крім посипки). Перемішати (недовго).
2. Тісто викласти у форму. Зверху скропити олією, присипати сухарями, прикрасити половинками горіхів.
3. Випікати в попередньо прогрітій (до 180-185 °) духовці впродовж 40 хв.
Примітки автора:
1. Смак "блакитного сиру" домінує, тому будьте помірковані з його кількістю.
2. Сметану можна взяти більшої жирності.
3. Пекан можна замінити на грецькі горіхи.
4. Якщо немає  готового борошна з розпушувачем, слід взяти на 3 ст.л. борошна 1/4 ч.л. розпушувача для тіста.

Мої примітки на полях:
У мене форма менша (10 на 24). Пропорції продуктів перерахувала на  2 яйця.
В тісто додала подрібнені грецькі горіхи та мелений мигдаль (2/3 рекомендованої кількості - грецькі, 1/3 мелений мигдаль).
Форму злегка промазала маслом і притрусила меленими сухарями.

Враження:
Це ДУЖЕ смачно і головне швидко :)

Складник: сир, кулінарне, Тип: випічка

Previous post Next post
Up