Усьо...

May 05, 2010 15:10


На цих вихідних загинув передостанній смаковий стереотип.

Я можу і буду їсти стеблеву селеру. Відкриттям також став смак сирого молодого кабачка. Він такий смачний і ароматний.
Зламали цих два стереотипи 2 чудових вершкових діпи (соуси) від a-krol-cookbook
Для себе запам'ятаю їх рецепти тут.

Для вечора з цікавим фільмомо і приємною компанією - "Овочевий попкорн" на 4 людей:

Овочі:
  • 1-2 шт. солодких болгарських перців
  • 2-3 шт. стебла селери
  • 1 кабачок або цукіні
  • 5-8 редисок
  • 1-2 морквини
Усі овочі ретельно помити і почистити (кабачок можна не чистити). Моркву, перці та кабачки нарізати тонкими брусками 7-8 см довжиною і товщиною в 0,8-1 см. Стебло селери розрізати поперек стебла на кусочки довжиною в 5-6 см. Редиску - на 4 частини.
Викласти красиво на тарілку.

Соуси:

Апельсиново-імбирний діп
Змішати:
  • 75 г вершкового сиру*
  • 1/4 апельсина (вичавити сік)
  • 1/2 ч.л.тертого свіжого імбиря
  • 1 ст. л. медової горчиці**

Діп з соєвим соусом, часником і зеленню
Змішати:
  • 75 г вершкового сиру
  • 1-2 ст.л. соєвого соусу
  • 1 зубчик часнику (видусити через прес)
  • по 2-3 гілочки петрушки і кропу (дрібно посікти)
* Вершкові сири типу Філадельфії або крім-чізу погано представлені на вітринах наших продуктових. Альметте і Крем-Бонжур - досить дорогі, дешевші альтернативи ("Фаворит", "Премія") - не знаю, не пробувала. На теренах інтернету знайшла пару варіантів "як зробити вершковий сир вдома", але автентичністю там і не пахне, та й часу не було.
Тому для мене більш прийнятним став варіант перетирання сиру з вершками в пюре за допомогою блендера. Чим жирніший сир, тим смачніше. Цілком зрозуміло, що отриманий продукт не можна називати вершковим сиром, але діп від цього менш смачним не став. Ми готували соуси на 4 людей із 200 г сиру та такої кількості вершків, щоб отримана суміш не текла і була густою. Слід врахувати,  що соєвий соус і апельсиновий сік сильно розріджують сирну масу.
**Медову гірчицю замінили звичайною, яку змішали з розтопленим медом.

П.С. Любителям готувати, які шукали 33% вершки. Ви бачили, що їх почало випускати "Простоквашино" ?
200 мл упаковка від 14 до 16 грн.

Тепер залишилося тільки полюбити сало.

Складник: селера, Тип: соус, кулінарне, Тип: діп, Складник: кабачок

Previous post Next post
Up