Спершу ми втратили вірного, вельми вредного і трохи дефективного друга - Тьому, який прожив у сім'ї мужа 15 років.
Вірніше не так, вратили його деталь, яка заміні не підлягає.
Довелося завести собі подругу - Нюсю Шуфрич.
Отже, Нюся Циклонівна:
Нюся дєвушка делікатна (вдвічі легша за Тьому), має плавні лінії, модна - любить чорне і жовте.
Муж сьогодні, "вдохновившись общєнієм з Нюсьой", сотворив на вечерю варіацію рецепта, який він не може згадати, де знайшов.
Конспектую для вас і для себе :)
Карі з гарбуза, шпинату і сочевиці.
на 1 л чищеного, нарізаного кубиками гарбуза Butternut Squash
2 пучки шпинату (200 г)
1/2 ч.л. тертого імбирю
1 цибулина
1 зубець часнику
1/2 скл. коричневої сочевиці (такої, що не розварюється в кашу)
1 ч.л томатної пасти
1 ст. л. порошку карі
1/2 скл. сметани
4 ст. л. олії
1. В окремих каструлях припустити в невеликій кількості води гарбуз (10 хв.) і сочевицю (20 хв.)
2. Часник пропустити через прес, цибулю дрібно порізати.
3. Спасерувати на олії цибулую до прозорості. Додати часник та імбір, прогріти кілька хвіилин. Порізаний шпинат протушити в олії 5 хв. Додати припущений гурбуз.
4. Порошок карі змішати з водою до утворення густої пасти. Додати сметану і томат. Перемішати і додати до гарбуза зі шпинатом.
5. Додати сочевицю, добре перемішати, влити ще 1/2 скл. води і прогріти ще 5-7 хв.
Мну сподобалось :) Перед подачею ще було би гарно посипати кінзою, але в нас її не виявилося. Думаю, будемо повторювати.
P.S. Фотки з мережі.