Я собі в черговий раз давала обіцянку писати постів 50:50 (про їжу:про інші речі, бажано розумні), але ж знову не стрималася.
Сьогодні ранок почався із цього Юлиного
рецепта, який цілий день не йшов мені з голови. Мусила спробувати.
Оскільки пароварка у нас є (не окрема, а як додаток до мікрохвильовки), то я вирішила спробувати.
Активного часу - 10 хв.
Суфле (галантин) із курячого філе
на 2 порції (якщо будете їсти як окрему страву):
- 350 г курячого філе (1 велике філе)
- 2 зубці часнику
- 2 яйця
- 200 мл вершків 20%
- наповнювачі: зелені оливки, 1/2 червоного болгарського перчика.*
- сіль, перець**
1. Куряче філе змолоти з часником в блендері з ножами.
2. Яйця збити до білого кольору з сіллю-перцем. Додати вершки і збити впродовж 30-40 с.
3. Змішати яєчно-вершкову суміш з м'ясом і зпюрувати блендером до гладкої маси.
4. Змішати з наповнювачем***.
5. Викласти у жаростійку форму. Поставити форму на верхню поличку пароварки. Готувати 35 хв, або доки не почне відставати від стінок форми.
* Юля пише, що в ролі наповнювача можна також використовувати зелень, зелений горошок, інші овочі за бажанням.
** Я не солила, тому що оливки самі по собі достатньо солені попалися.
***Оливки для краси і рівномірності можна покласти наступним чином: 1/2 маси викласти в форму, покласти ряди (шахматку) оливок і залити рештою маси.
Також Юля пише, що за цим рецептом можна готувати суфле з риби (наприклад, судака або окуня), але в такому випадку не треба додавати часник. А я собі так думаю, що замість часнику до риби пасувала би суміш "орегано + розмарин + мелений коріандр".
Страва надзвичайно делікатна. За конситсенцією схоже на дуже свіжий зефір (мус) зі смаком курки і ноткою оливок з болгарським перцем.
Якщо кількість інгридієнтів зменшити вдвічі, часник - до 1/2 зубчика, підібрати наповнювачі, які вже їсть дитина: горошок, морква, зелень - вийде прекрасна страва до дитячого обіднього меню.
П.С. Муж, як завжди, сумнічяв і сказав, що схоже на
галантин.