Собі в нотатник "спробувати"
Картопляна зупка з грибами (брамборачка)
Основа:
- 1 кг картоплі
- 1 литр воды
- 100 г сушених або 300 г свіжих лісових грибів
- 1 велика цибулина
Заправка (йишка (jíška):
- 50 гр муки
- 200 гр сметаны
Для подачі:
- пучок петрушки
- по 1 яйцю на порцію (за бажанням)
- вершкове масло (за бажанням)
- соль
- перец
- круглый темний хлеб (або маленькі буханці прямокутного)
Картоплю почистити, нарізати кубиками, залити водою і зварити з цибулиною до напівготовності.
Сушені гриби залити водою і як набухнуть, промити. Якщо гриби свіжі - дрібно порізати.
Гриби додати до картоплі, посолить, поперчить и варити 5-8 хв.
Витягти цибулину і викинути.
Заправити зупку йишкою - муку змішати зі сметаною (можна блендером). Варити до готовності картоплі, постійно помішуючи.
Посолити до смаку.
З хлібних буханців зрізати верхівку ("кришку") і вибрати мякуш. Трішки підсушити "миски" і кришки в нагрітій духовці, влити суп. В кожну "миску" випустити яйце розмішати, покласти на поверхню невеликий шматочок масла, накрити "кришкою" і прогріти 1-2 хв в добре розігрітій духовці.
Перед подачею посипати посіченою зеленню.
(джерело)