Bramborová polévka

Jul 01, 2010 14:25


Собі в нотатник "спробувати"

Картопляна зупка з грибами (брамборачка)

Основа:
  • 1 кг картоплі
  • 1 литр воды
  • 100 г сушених або 300 г свіжих лісових грибів
  • 1 велика цибулина
Заправка (йишка (jíška):
  • 50 гр муки
  • 200 гр сметаны

Для подачі:
  • пучок петрушки
  • по 1 яйцю на порцію (за бажанням)
  • вершкове масло (за бажанням)
  • соль
  • перец
  • круглый темний хлеб (або маленькі буханці прямокутного)

Картоплю почистити, нарізати кубиками, залити водою і зварити з цибулиною до напівготовності.
Сушені гриби залити водою і як набухнуть, промити. Якщо гриби свіжі - дрібно порізати.
Гриби додати до картоплі, посолить, поперчить и варити 5-8 хв.
Витягти цибулину і викинути. 
Заправити зупку йишкою - муку змішати зі сметаною (можна блендером). Варити до готовності картоплі, постійно помішуючи.
Посолити до смаку.
З хлібних буханців зрізати верхівку ("кришку") і вибрати мякуш. Трішки підсушити "миски" і кришки в нагрітій духовці, влити суп. В кожну "миску" випустити яйце розмішати, покласти на поверхню невеликий шматочок масла, накрити "кришкою" і прогріти 1-2 хв в добре розігрітій духовці.
Перед подачею посипати посіченою зеленню.
(джерело)

Складник: картопля, кулінарне, Складник: гриби

Previous post Next post
Up