Сьогодні побачила
оранжеве чудо від
mimi_shka і не встояла.
На форму 9 на 24 нам знадобляться:
- 125 г масла
- 1 склянка цукру**
- 2 яйця
- 1 скл. кефіру
- 1,5 скл. борошна
- 1 ч.л. розпушувача тіста
- 1 хороша шменя кураги*
- цедра 1 апельсина
- цукор-пудра для посипки**
1. Масло розтопити та охолодити. Курагу порізати кубиками. З апельсина зняти цедру. Борошно просіяти з розпушувачем. Форму для випічки викласти змащеним маслом папером.
2. Розтоплене охолоджене масло збити з цукром до повного розчинення цукру, не зупиняючись вливати по одному яйцю і продовжувати збивати. Додати кефір і вимішати. Поступово всипаючи і помішуючи додати борошно з розпушувачем. В готове тісто акуратно додати порізану на кубики курагу і цедру.
3. Пекти у попередньо розігрітій духовці при 180°. Остудити 5 хв у формі, а потім 10-15 хв на решітці. Готовий кекс посипати цукром-пудрою.
* Курагу попередньо замочила в лікері з кумквату (як варіант апельсиновий лікер, ром) на 6 годин.
** Ускладнила собі життя - недодала до тіста 1/3 цукру і для верху робила глазур за
рецептом Чадейки.
Для глазурі:
75 г цукру-пудри
1 ст. л. лікеру з кумквату (апельсину)
2 ст.л. апельсинового соку.
Змішати цукор з лікером і соком, довести до кипіння і гарячим вилити на остиглий пиріг.
Я зробила все точно за рецептом. У мене вийшов сироп, а не глазур, хоча теж смачно. Скоріше за все треба було додати більше цукор-пудри.
Дуже делікатний кекс. Курага мені попалася кисленька, тому в сам раз - з кислинкою і ніжним апельсиновим ароматом.
П.С. Ненавиджу особливості конвекції моєї мікрохвильовки.