Усім любителям м'яти присвячується

Oct 27, 2010 21:45

З недільного супу в мене залишився пучок м'яти і сьогодні для нього знайшовся прекрасний і дуже простий рецепт від buxgalter_sofia

Я робила половинну порцію від рецепту Соні і пекла в формочках для маффінів, але тут наведу оригінальні пропорції.

"Кекс Мохіто"
на 2 форми розміром 6 на 25 см*:
  • 1+1/4 скл.цукру (220 г)
  • 2 яйця
  • 70 г розтопленого вершкового масла
  • 1/4 скл. олії
  • 1 ч.л. соди**
  • 1 ч.л. розпушувача для тіста
  • 2+1/4 ст. борошна (315 г)
  • 3/4 скл. дрібно порізаної свіжої м'яти (смужечками)
  • 2 ч.л. цитринової цедри
  • 1/3 склянки соку з цитрини
  • 150 г сметани
для сиропу:
  • 1/2 скл. соку цитрини
  • 1/2 скл. цукру
  • 4 ст.л. рому

1) Приготувати всі необхідні продукти - розтопити масло, натерти цедру і начавити соку  з 1 цитрини, відміряти інші продукти.
2) Яйця з цукром збити міксером на високих обертах (4 хв).
3) Додати до яєць обидва види жиру, борошно з розпушувачем і содою і покрутити ще 4 хв на малій швидкості (можна просто енергічно вимішати ложкою/лопаточкою).
4) Додати сметану, цедру, сік цитрини, м'яту і збивати ще 2-3 хв.
5) Розігріти духовку до 180°. Форми змастити маслом і присипати борошном***. Викласти тісто.
6) Пекти при 180° до сухої палички (40-50 хв)****.
7) Поки кекси печуться приготувати сироп. Для цього змішати сік і цукор довести до кипіння і кип'ятити 2 хв. Остудити, додати ром.
8) Кекси остудити 5 хв у формах, перевернути на решітку і просочити сиропом (поливаючи денце*****).
9) Кекси прикрасити цукор-пудрою або покрити глазур'ю******.

Мої примітки:
* З половини порції в мене вийшло 8 маффінів - 5 крупних, фактично подвійних, і 3 нормального розміру. Маленькі краще пропеклися. Великим треба було ще 5-8 хв до такої ж консистенції, але сири вони теж не були.
** Соду не давала - у мене вдома її не буває. Додала "бонусну" чайну ложку розпушувача. Піднялися прекрасно.
*** Форми для маффінів силіконові, тому не змащувала.
**** Випікала 40 хв.
***** Я ще перевернула і просочила "шапочки" трохи.
****** Не покривала нічим - вони красиво блистіли від сиропу, а цукру і так багато.

Це справжній "Мохіто" - освіжаюча м'ята, кислинка цитрини, приємна хрустка скоринка. Казкові!
Дуже рекомендую.
Я навіть (!!!) сфотографувала (кривенько ;)), поки Гєкусь чай ніс.


П.С. Усьо було зроблено з малою на руках. Останніх 2 дні вона просто кошмарна увечері. Коли вже ті зуби вилізуть :(

Тип: кекс, кулінарне, Складник: м'ята, putzteufel, Тип: випічка

Previous post Next post
Up