Останні пару тижнів ми занурилися у життя родини Блут із серіалу
Ви самотні? Вас не розуміють близькі? У вас немає коханої половинки? Вас переслідують невдачі?
Все так погано, що, здавалось би, гірше вже не буде?
У сім'ї Блут все значно гірше!
Їхні життєві турботи відкинуть ваші особисті проблеми на другий план.
Окрім
Bluth Сompany, у власності родини є ларьок з
frozen_banana.
Я вирішила, що мушу спопробувати цей варіант морозива на швидкоруч :)
Отже,
Рецепт омериканський народний
на 4 порції "морозива":
- 4 маленьких банани (або 2 великих)
- 80 г чорного шоколаду (або молочного, або білого :) який любите)
- 1 ст.л. вершкового масла або 1-2 ст.л. вершків (у мене були 10 % вершки, додавала на око до зручної для роботи консистенції)
- 4 дерев'яних шпажки (а ще краще палички для морозива)
- для посипки на ваш смак: підсмажені рублені горіхи, хрумкі пластівці або мюслі, кокосова стружка, шоколадні або цукрові хрустики.
Для посипки - горіхи почистити, підсмажити, остудити і посікти. Банани почистити. Якщо великі - розрізати навпіл.
"Одягнути" банан на паличку, так, щоб вона була не глибше, ніж на 2/3 банана.
Заморозити мінімум 1 год (а краще довше).
Розтопити шоколад з маслом або вершками на водяній бані. Постійно помішуючи.
Слідкувати, щоб до шоколадної маси не потрапила вода.
З морозилки витягати по 1 банану, занурювати їх у шоколад та присипати посипкою. У мене не було зручної посудини для занурювання, тому я поливала банан шоколадом з ложки :)
Складати на решітку, щоб глазур застигла (буквально 3-4 хв).
Можна їсти одразу, а можна зберігати в морозилці.
Осьо вам один мій frozen banana. :))
У Блутів є ще поняття "подвійний шоколад" - готовий заморожений банан у глазурі з посипкою повторно занурюється у шоколад.
Ще їжі з серіалів і кіно:
-
Тут мало бути посилання на пост про "найсмачнішу у світі пасту" (с) д-р Бренан із серіалу "Bones", але чи то я його знайти не можу, чи то я його не писала, а писав Гєка у себе :)))) Знайду, поставлю :)