Банановий хліб від
lapatissiere- 3-4 сильно перестиглих банани (чим чорніші й м'якші вони будуть, тим краще)
- 200 г цукру (я наступного разу дам менше)
- 2 яйця
- 100 г вершкового масла (розтопити і остудити)
- 1 ч.л. мигдального екстракту (у мене не було)
- 220 г пшеничного борошна
1 ч.л. соди (негашеної)(я замінила на 1 ч.л. розпушувача)- 30 г вівсяного борошна або пластівців
- 200 г грецьких горіхів (обсмажити, остудити)
Метод замішування тіста - як для мафінів.
Теорію краще почитати в Лени (
lapatissiere). Там усе доступно і гарно описано.
А я вам наведу швидкий конспект рецепту.
1.Банани розім'яти виделкою з цукром. Додати яйця, масло і мигдальну есенцію. Все гарно змішати. Відставити.
2. Борошно просіяти з розпушувачем, змішати з вівсяним борошном (пластівцями).
3. Просмажені горіхи грубо посікти. Духовку розігріти до 180°C.
4. До сухої суміші вилити вологу і змішати ложкою - рухи знизу вверх (10-15 помахів). Додати горіхи і акуратно 2-3 порухами змішати.
5. Влити у форму змащену маслом і присипану борошном. Пекти 40-50 хв при 180°C.
Саме приємне у ньому те, що його потрібно спекти увечері, остудити, загорнути в харчову плівку і чекати сніданку :)
Можна їсти просто так.
Але Лена радить його обсмажити у тостері та подавати з вершковим сиром, запивати міцним чорним чаєм.