Недорецепт пельменів.

Apr 15, 2011 10:35


На 500 г фаршу*:
  • 4 склянки борошна
  • 1 склянку води кімнатної температури
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. солі
Борошно просіяти з сіллю, зробити заглиблення і в нього вибити яйце, вимішати. Додати воду і замісити тісто. Вимісти його добре до еластичного приємного на дотик стану. Накрити його вологим рушничком (або загорнути в харчову плівку) і дати відпочити 10-20 хв.
Тісто розділити на 6 частин.
Дві в роботі, інші під вологим рушником.
Розкатати з кожної частини круг за розміром пельменниці.
Товщина тіста 1,5 мм, не тонше, бо прорветься! Пельменницю дуже добре притрусити борошном.
Один круг на пельменницю, верх тіста змастити олією (просто рукою або силіконовим пензликом).
У ямки "сотів" кладемо фарш (десь 1/2 кавової ложечки), накриваємо другим кругом. Прокатуємо скалкою.
Перевертаємо і готові пельмені випадають на дошку.
Якщо пельменниці немає, то можна ліпити вручну - маленькою склянкою (моя бабуня стопку для горілки використовувала) вирізаємо кружальця з тіста. Кледемо начинку і заліплюємо, як вареник, а потім склеюємо 2 протилежні кінці між собою (як вушко).
У нас з такої кількості вийшло 148 шт (3 повних і 1 неповна пельменниця).
Це приблизно 1,5 кг пельменів.

*Змішаний, бажано 2-3 види м'яса (свинина, яловичина, курка/свинина, яловичина/свинина, курятина) + 1 зубець часнику (через прес) +1 цибулина на терці.

Примітка: Це тісто прекрасно переносить заморозку, чудово вариться і смажиться. Його ж використовую, як тісто для вареників.

Недофото (старе): "Одна пельмешка, дві пельмешки..."

Тип: пельмені, Складник: м'ясо, кулінарне, Рецепт: з маминого записника

Previous post Next post
Up