Зелено-червоний ранок

Apr 30, 2011 12:39




Інколи, заглядаючи вранці до холодильника, придумуєш якесь поєднання з наявних продуктів і воно виявляється дуже смачним :)

Яєчшня "Очка" зі шпинатом і чілі

на 2 порції:
  • 25 г шпинату
  • 20 г вершкового масла
  • 1 зубець часнику (опціонально)
  • 1/3 чілі
  • 2 ст. л. яловичого фаршу (будь-якого іншого)
  • 4 яйця
  • сіль, перець

Шпинат помити і довільно порізати.
Масло розтопити на добре розігрітій сковороді,  додати шпинат. Трохи протушити, щоб шпинат зм'як, а зайва волога випарилася.
Додати фарш, чілі та часник, посолити. Просмажити до готовності м'яса (3-4 хв). В процесі смаження старатися  розбивати грудки фаршу якнайдрібніше, постійно помішуючи.
Вибити яйця і на повільному вогні довести яєшню до готовності. Білок має добре згорнутися, а жовток - залишитися рідким.
Поперчити.
Подавати із скибочкою хліба і кавою.






В'єтнамська кава (Cà Phê Sua Nóng)
Міцна солодка кава з вершками або концентрованим молоком.
На 1 порцію:
  • 2 ч.л. в'єтнамської кави* (~8 г)
  • 1/4 грудки пальмового цукру**
  • 60-80 мл кип'ятку
  • 20 мл вершків
Особливість цієї кави, насамперед, у специфічному способі заварки. Для того, щоб її заварити необхідна Phin Cà Phê (кавоварка на горнятко, що за принципом дії нагадує френч-прес схрещений із чашкою-заварником):


Спершу потрібно прогріти Phin Cà Phê і горнятко. Для цього через зібрану кавоварку в горнятко пропускаємо трохи кип'ятку. Після цього, у кавоварку (цифра 1 на рисунку) засипаємо 2 ч.л. кави. Накриваємо прес-фільтром (2). Трішки втрамбовуємо, але притискаємо несильно. Чим щільніше втрамбується кава, тим насиченіший буде смак і колір готового напою. Ставимо кавоварку на горнятко і заливаємо кип'ятком. Накриваємо кришечкою (3) і чекаємо поки вся кава з кавоварки не прокапає у горнятко.


Це займає приблизно 4 хв.



До готової кави додаємо дрібно потовчений пальмовий цукор, вершки і насолоджуємося.



Такий от зелено-червоний ранок з азійським присмаком.


Примітки: * - Дуже грубо помелена темно-просмажена арабіка; ** - сміливо заміняємо 2 ч.л. звичайного цукру, або 3-4 ч.л. згущеного молока (тоді вершки не потрібні).

Складник: яйця, Складник: кава, Складник: шпинат, Рецепт: мій, кулінарне, Тип: сніданок

Previous post Next post
Up